Tekkeköyde 150 yıllık yel değirmeni turizme

Tekkeköyde 150 yıllık yel değirmeni turizme açıldı


SAMSUN (A.A) - Tekkeköyde 150 yıllık yel değirmeni, düzenlenen törenle turizme açıldı.
     Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, ilçede Çırakman Mahallesindeki tarihi yel değirmeninde yaptığı açıklamada, tarihi değirmenin turizme kazandırılmasına yönelik çalışmayı yürüten Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekine teşekkür etti.
     Yaklaşık 150 yıllık geçmişi olan yel değirmeninin bölgeye kazandırıldığını aktaran Aksoy, Kültür ve turizm değerlerimizi korumak için birçok projemiz var. Bu alanda çalışma yapan belediyelere de katkıda bulunuyoruz. Amacımız Tekkeköyü turizm açısından uğranılan bir mekan haline getirmek. Tarihi yel değirmeni Samsunumuza, bölgemize hayırlı uğurlu olsun dedi.
     Tekin ise tarihi yel değirmeninin Rumlar tarafından yapıldığını, değirmenin 1914 yılına kadar faaliyette olduğunu dile getirdi.
     Ülkemizin ve bölgemizin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak kendi kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmaktır, böyle bir tarihi yapıyı yeniden bölgemize kazandırdığımız için tarihi zenginliğimize bir altın boncuk taktığımızı düşünüyorum diyen Tekin, daha sonra Tekkeköy Mağaraları ve Aşağıçinik Kilisesi ile ilgili çalışmaların da devam edeceğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından yel değirmeninin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Tekkeköyde 150 yıllık yel değirmeni turizme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER