Teknoloji Fakültesi umudunu ek yerleştirmelere bağladı

Teknoloji Fakültesi umudunu ek yerleştirmelere bağladı -Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Kasal: -Öğrenciler Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne gerekli ilgiyi göstermedi, ek yerleştirme


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ali Kasal, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne gerekli ilginin gösterilmediğini, ek yerleştirmelerde öğrencilerin bu bölümü tercih etmelerini istedi.
     Kasal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültelerinin kuruluş amacının ülke ekonomisinde önemli payı bulunan imalat sektörü için temel mühendislik eğitiminin yanında uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirmek olduğunu söyledi.
     Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümünün 2011-2012 öğretim yılında ilk kez öğrenci aldığını hatırlatan Kasal, Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne 2012-2013 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı için kontenjan açılmış olup, bölümün yeni kurulması ve öğrencilerin kafalarındaki bazı soru işaretleri nedeniyle ayrılan kontenjan beklenen ölçüde dolmamıştır. Öğrenciler Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümüne gerekli ilgiyi göstermedi, ek yerleştirmelerde öğrencilerden bu bölümü tercih etmelerini istiyoruz dedi.
     Önceki yerleştirmede YGS puanı ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları (MTOK) kontenjanlarına öğrenci alınırken açılan davalar sonucu alınan mahkeme kararı ile YGS puan türü yerine MF-4 puan türü ile Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları öğrencilerinin yerleştirilmesine başlandığından, öğrencilerin puan barajına takıldığını kaydeden Kasal, bu nedenle ülkedeki hiçbir öğrencinin bu alana lisans eğitimi veren bir yükseköğretim kurumuna yerleşemediğini dile getirdi.
     Ali Kasal, öğrencilere modern cihazların kullanıldığı bir ortamda eğitim verildiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Ağaçişleri endüstri mühendisleri, imza yetkisi olan bir mühendis olarak, üretime yönelik atölye veya fabrika olmak üzere her türlü ahşap ve ahşap esaslı malzemelerden üretim yapan, her ölçekteki işletmelerde, tasarım, proje, üretim, kalite kontrol, Ar-Ge ve pazarlama konularında etkin donanıma sahip olabilecekler. Genel olarak mobilya fabrikaları, belediyeler, milli prodüktivite merkezi, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk Patent Enstitüsü ve KOSGEB gibi kamu kurum ve kuruluşlarında mühendis olarak görev alabilecekler.
     Ağaçişleri ve mobilya üretim sektöründe ihtiyaç duyulan iş gücünün karşılanması için bu alandan mezun olanların ilgi göreceğini ifade eden Kasal, öğrencilerin bu alana ilgi göstermeleri ve tercihlerini bu yönde kullanmalarının isabetli bir seçim olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Teknoloji Fakültesi umudunu ek yerleştirmelere bağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER