Tekvando ile hayata yeniden bağlandı

Tekvando ile hayata yeniden bağlandı -Aksarayda 17 yaşındayken çalıştığı markette kıyma makinesine kaptırması sonucu sağ kolunu dirsek altından kaybeden Hanife Kunduracı, tekvando ile tanıştıktan sonra yaşamla yeniden barıştı


ANTALYA (A.A) - Volkan Poliçe - Aksarayda 17 yaşındayken çalıştığı markette kıyma makinesine kaptırması sonucu sağ kolunu dirsek altından kaybeden ve bunalıma giren Hanife Kunduracı, yaşama sevincini tekvando sayesinde yeniden kazandı.
     Kunduracı (25), Aksarayda 17 yaşındayken çalıştığı bir markette kolunu kıyma makinesine kaptırdı. Bilinci kapalı şekilde önce kentteki bir hastaneye götürülen, daha sonra Konyaya sevk edilen Kunduracının sağ kolu, dirsek altından kesildi.
     Hastanede iki hafta tedavi gören Kunduracı, taburcu edildikten sonra 2 yıl evden dışarı çıkmadı. Psikolojik tedavi görmeye başlayan Kunduracı, 6 ay kullandığı protez kolu da kullanmaktan vazgeçti.
     Ailesiyle 2007 yılında Antalyaya göç eden Kunduracı, burada bir işte çalışmaya başladı. Kunduracı, 7 ay önce iş yerindeki bir arkadaşının tavsiyesi üzerine tekvandoya başladı. Zamanla başarılı bir tekvandocu olan Kunduracı, geçen ay Ankarada düzenlenen Türkiye Para-Tekvondo Şampiyonasında 67 kiloda altın madalya kazandı.
    
     -"Hayat, benim için daha anlamlı hale geldi"-
    
     Kunduracı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kolunu kaybettikten sonra hayata küstüğünü, hiçbir şeyin kendisini mutlu etmediğini söyledi.
     Çok zor bir süreçten geçtiğini, her uyandığında "Anne kolumu hissediyorum. Bak kolum var" dediğini anlatan Kunduracı, "Tekvandoya başladıktan sonra hocalarım bu alandaki yeteneğimi keşfetti. Ben de bu sporu çok sevdim. Haftada 3 gün olan antrenmanı 5e çıkardım. Sürekli daha fazla çalışmaya başladım. Çünkü tekvando, beni yeniden hayata bağlamıştı. Tekvandoya başladıktan sonra hayata tekrar gülümsemeye başladım" dedi.
     Hayatın bir mücadele olduğunu ve çok çalışmak gerektiğini şimdi daha iyi anladığını vurgulayan Kunduracı, zorluklar karşısında kimsenin pes etmemesi gerektiğini kaydetti.
     Kunduracı, Türkiye Para-Tekvando Şampiyonasında çok heyecanlandığını dile getirerek, şunları söyledi:
     "Şampiyona için günde 4 saat çalıştım. 7 aylık bir çalışma sonucunda şampiyon oldum. Çok mutluyum. Hayat benim için daha anlamlı hale geldi. Şampiyon olmamda hocalarım ve ailemin emeği çok büyük. Çünkü onlar bana her zaman destek oldu. Asla engelli gibi davranmadılar. Şu an tek amacım haziran ayında İsviçrede düzenlenecek Avrupa Para-Tekvando Şampiyonasında Türk bayrağını dalgalandırmak. Avrupa şampiyonluğunu en çok bana inanan insanlar için istiyorum."
     Şampiyonada altın madalya kazanınca telefonla ilk babasını aradığını ve sevincini paylaştığını ifade eden Kunduracı, "Babam, Türkiye şampiyonu olduğumu öğrendiğinde ağlamaya başladı. O ağladığında ben de ağladım. Onlara bu gururu yaşatmak benim için çok önemliydi" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Tekvando ile hayata yeniden bağlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER