Tenis kortlarına jeotermal ısıtma

Tenis kortlarına jeotermal ısıtma -Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesinden devraldığı 2 tenis kortunun kış aylarında da hizmet verebilmesi için jeotermal suyla ısıtma sistemi kuruyor


KIRŞEHİR (A.A) - Aykut Aktaş - Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesinden devraldığı 2 tenis kortunun kış aylarında da kullanılabilmesi için jeotermal suyla ısıtma sistemi kuruyor.
     Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tenis sporuna gönül verenlerin, üniversiteden devraldıkları tenis kortlarından kış şartlarında da faydalanabilmeleri için çalışma başlattıklarını bildirdi.
     Jeotermal suyla ısınacak tenis kortlarının Türkiyede bir ilk olduğunu ifade eden Bahçeci, Jeotermal su kaynağının yoğun olduğu Terme bölgesinde kullanımı Ahi Evran Üniversitesine ait 2 açık tenis kortu vardı. İlgili kurumlarla görüşerek bu alanın belediyemize tahsisini sağladık. Mevcut 2 tenis kortumuzun üstünü kapatık dedi.
     Kırşehirlilerin tenis oynamaya ilgisinin her geçen gün arttığını dile getiren Bahçeci, şunları kaydetti:
     Tenis sporu sağlık açısından da çok önemli bir spor. Aynı zamanda ilin tanıtılması içinde önemli. Kapalı alan olmadığı için kışın ilimizde tenis oynanamıyordu. Devraldığımız tenis kortları son derece güzel bir şekilde kapatıldı. Kortlar termal su kullanılarak ısıtılacak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiyede bir ilk olacak. Isıtma maliyetimiz de çok düşük olacak. Bu kapalı tenis kortlarının yanına, iki tane de açık tenis kortu yapacağız. Kortların yanında kafe, soyunma odası ve oturma alanları da olacak. Bu kortların yanında kullanılamayan mağaralar var. Bu mağaralarla ilgili de düzenleme yapacağız. Buraya insanlar geldiğinde sadece tenis oynamayıp, ayrıca bu alanda keyifli vakit geçirebilecekler.
    
     -Tenis kursları açılacak-
    
     Tenis kortlarının zemininin Amerikan Açık Tenis Turnuvasının yapıldığı kort şeklinde olacağını de anlatan Başkan Bahçeci, şöyle devam etti:
     Hazırladığımız proje kapsamında kortlarda 8 katlı zemin olacak. Burada çocukları, kadınları ve beyleri tenis sporuna davet ediyoruz. Milli tenisçi bir hocamız var. Onun vasıtasıyla da kurslar açacağız. Böylece bu sporu yaygınlaştıracağız.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tenis kortlarına jeotermal ısıtma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER