Terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyon

Terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyon -Hatayda operasyonu protesto etmek isteyen gruba müdahale edildi, olaylarda 2si polis 3 kişi yaralandı


HATAY (A.A) - Hatayda, terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyonu protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Olaylarda 2si polis üç kişi yaralandı.
     Saray Caddesinde toplanan KESK üyesi grup, bir süre slogan attıktan sonra Ulus Alanına yürümek istedi ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bu sırada yaşanan tartışmanın ardından polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptan bazı kişilerin de polise taş attığı olaylarda 2si polis 3 kişi hafif yaralandı.
     Olayların yatışmasının ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şube Başkanı İbrahim Sayman, yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında gözaltına alınan arkadaşlarının bir an önce serbest bırakılması talep etti.
     Gözaltındaki arkadaşları serbest kalana kadar mücadelelerinin devam edeceğini bildiren Saymanın açıklamasının ardından grup dağıldı.
     Bu arada, Adanada da İnönü Parkında toplanan KESK üyesi bir grup, bir süre slogan atıp basın açıklaması yaptı.
     SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, grup adına yaptığı açıklamada, sendikal örgütlenme faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen eylem ve etkinliklerin suç olarak gösterildiğini öne sürdü.
    
     Muhabir: Lale Köklü - Emin Sansar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Terör örgütü DHKP/Cye yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER