Teşvik Kanunu uygulama süresinin uzatılması istendi

Teşvik Kanunu uygulama süresinin uzatılması istendi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (OSMMMO) Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, Yeni Teşvik Kanunu uygulama süresinin uzatılması gerektiğini belirtti.
     Fettahlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aralık ayında sona erecek teşvik kanunun Osmaniyede 50 bini aşkın kişinin istihdam edilmesini sağladığını kaydetti.
     Teşvik Kanunu kapsamında 49 il olduğunu belirten Fettahlıoğlu, şunları kaydetti:
     Teşvik Kanunu ile ilgili uygulama süresinin 31 Aralık 2012 tarihinde sonra erecek olması bölgemizde yatırım yapan iş adamlarını, orta ve küçük işletmeleri SGK bildirimleri ve ödemeleri konusunda endişeye sevk etmektedir. Bu kanundan yararlanılan 49 ilde yaklaşık 31 bin iş yerinde 762 bin civarında çalışan için işveren sosyal güvenlik payı ödemesi için indirim sağlanıyor. Bu da yaklaşık aylık 1 milyar 433 milyon TL ödemeye tekamül ediyor. Osmaniyedeki çok sayıda orta ve küçük boy işletme, teşvik yasası sayesinde bir nebze nefes alarak çalışanlarının sosyal güvenlik şemsiyesi altında kalmasını temin edebiliyor. Teşvikin devam etmemesinin olumsuz etkileri olacağı kesin. İstikrarın ve istidamın sürmesi için teşvik yasasının en az üç yıl daha uzatılmasını istiyoruz.
     Fettahlıoğlu, uygulama süresinin uzatılmaması durumunda firmaların işçi çıkarma yoluna gidebileceğini belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Teşvik Kanunu uygulama süresinin uzatılması istendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER