THKdan öğrencilere model uçak yapım kursu

THKdan öğrencilere model uçak yapım kursu


MANİSA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Turgutlu Şubesi, öğrencilere havacılığı sevdirmek ve el becerilerini geliştirmek amacıyla Turgutlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde model uçak yapım kursu açtı.
     THK Turgutlu Şubesi Başkanı Yaşar Kocatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 Eylül ve Atatürk ilkokullarında Halk Eğitim Merkeziyle birlikte açtıkları kurslarda öğrencilere model uçak yapmayı öğrettiklerini belirtti.
     Kocatürk şöyle konuştu:
     Türk havacılığının gelişmesini sağlamak amacıyla kurulan THK bu amaç doğrultusunda çalışıyor. Özellikle son yıllarda havacılık sektörünün gelişmesiyle birlikte bu konu daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Bu kursları, öğrenci ve gençlerimize havacılığı öğretmek ve sevdirmek için açıyoruz açmaya da devam edeceğiz. Öğrencilerimiz bu kurslar sayesinde hem zamanlarını iyi değerlendiriyor hem de yeteneklerini sergiliyorlar. Kursa katılan öğrenciler bir şeyler başarmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Üniversite tercihlerini THK Üniversitesi olarak yapan gençler ise yüzde yüz iş garantili eğitim almış oluyorlar.
     Kursa katılan öğrencilere önümüzdeki günlerde katılım belgesi verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber THKdan öğrencilere model uçak yapım kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER