Tiyatro perdesi açılıyor

Tiyatro perdesi açılıyor


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin 2012-2013 tiyatro sezonu, tiyatrocu İnan Ulaş Torunun söyleyişiyle 28 Kasım Çarşamba günü açılıyor.
     Her yaş grubundan tiyatroseverlere hitap edecek birbirinden renkli oyunların sahneleneceği sezonunun açılış programında, TRTde yayımlanan Altı Mantı dizisinde Kayserili bir ailenin çocuğunu canlandıran İnan Ulaş Torun, söyleşi gerçekleştirecek.
     Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonundaki etkinlik, saat 13.30da başlayacak. Aynı gün saat 19.00da Şehir Tiyatrosunda, Üstün Dökmenin kaleme aldığı Komşu Köyün Delisi isimli iki perdelik komedi oyunu, Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü öğrencilerince sahnelenecek.
     Öte yandan, 2 Aralık Pazar günü Barış Gezegeni isimli çocuk tiyatrosu, minik tiyatroseverlerle buluşacak. Şehir Tiyatrosunda sahnelenecek oyun, saat 13.00de başlayacak.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan, düzenlenecek etkinlikler hakkında şunları söyledi:
     Büyükşehir Belediyesi olarak Başkan Mehmet Özhasekinin önderliğinde düzenlediğimiz etkinlikler içerisinde tiyatroya ayrı bir önem veriyoruz. Kasım-Temmuz ayları içerisinde her cuma büyüklere, pazar günleri ise çocuklara yönelik tiyatro oyunlarını sahneye koyuyoruz. Mayıs ayı içerisinde ise gençleri sanat platformunda buluşturmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak için Türkiyenin uluslararası nitelikteki ilk Liselerarası Tiyatro Festivalini gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede yalnızca tiyatro etkinliğimizde yaklaşık 50 bin kişi ile bir araya geliyoruz. 2012-2013 tiyatro sezonumuzda yine birbirinden farklı oyunlar için perdemizi açacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tiyatro perdesi açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER