TJKnın 9. Resim Yarışması

TJKnın 9. Resim Yarışması -Adanada, bu yıl dokuzuncusu düzenlenen yarışmanın ödül töreni ve ilk sergisi gerçekleştirildi


ADANA (A.A) - Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen At, At Sevgisi ve At Yarışı konulu resim yarışmasının ödül töreni ve ilk sergisi Adanada yapıldı.
     TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Adalı, Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisinde gerçekleştirilen tören ve sergide, TJKnın sosyal etkinlikleri içinde resim yarışmasının çok anlamlı bir yere sahip olduğunu, bu sergi ve yarışmanın dokuzuncusunu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Organizasyonla sanatçılara da destek olmayı amaçladıklarını anlatan Adalı, Seçici kurulumuz, sanatçılarımızın yaratıcılıklarını ortaya koydukları tam 361 eserden titizlikle dereceye girenleri belirlediler. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyenlerine bu yarışmadaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.
     Yarışmanın ardından dereceye girenlere ödülleri Adana Vali Yardımcısı Halis Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve TJK eski başkanları tarafından verildi.
     Ebubekir Aydına ait Antrenman - Çocukluk Hobilerim isimli çalışma birinci, Salim Başyiğite ait Ekin adlı eser ikinci, Yusuf Şengüre ait Bilgelik Oyunları adlı eser üçüncü seçildi.
     Ömer Ekene ait Tutunma, Peruze Yiğite ait Umudu Tek Geçerim ve Gülistan Karagüzele ait İsimsiz adlı eserler mansiyon ödülüne layık görülürken, 36 eser de sergilenmeye değer bulundu.
     Serginin, Adananın ardından İzmir, İstanbul ve Ankarada sanatseverle buluşacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Anıl Bağrık / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TJKnın 9. Resim Yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER