TKİ Tavşanlı Linyitspor aradığı çıkışı Dumlupınarda

TKİ Tavşanlı Linyitspor aradığı çıkışı Dumlupınarda buldu -2010-2011 sezonunda Dumlupınar Stadında çıktığı 16 maçta hiç yenilmeyen kırmızı-siyahlılar, bu sezon son 2 haftada rakiplerini aynı statta konuk etti ve 2 maçı da kazandı


KÜTAHYA (A.A) - PTT 1. Ligde sezonun ilk 13 haftasında 2 galibiyet alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu galibiyet sayısına stat değişikliği kararının ardından Kütahyadaki Dumlupınar Stadında oynadığı son 2 maçta ulaşarak, 9 hafta kaldığı düşme potasından kurtuldu.
     Kırmızı-siyahlı ekip, 15 haftası geride kalan sezonun ilk 13 haftasında Tavşanlı Ada Stadında 6, deplasmanlarda 7 karşılaşmaya çıktı.
     Bu süreçte sahasında Denizlisporu, deplasmanda Ankaragücünü yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, toplamda sahasında 1 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi, deplasmanlarda da 1 galibiyet, 2 beraberlik, 4 yenilgi alarak, bir türlü aradığı çıkışı yakalayamadı.
     6ncı haftada sahasındaki Kayseri Erciyesspor yenilgisiyle düşme potasına giren Kütahya temsilcisi, 14üncü hafta sonuna kadar burada kalarak taraftarlarının beklediği başarıyı elde edemedi.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, 13üncü hafta sonrası kulüp yönetiminin aldığı kararla iç saha maçlarını Tavşanlı Ada Stadı yerine ilçeye 50 kilometre uzaklıktaki Kütahyada bulunan Dumlupınar Stadında yapmaya başladı.
     Dumlupınar Stadındaki son 2 maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve son haftaların başarılı ekiplerinden Adana Demirsporu aynı skorla 1-0 yenmeyi başaran Meteorlar, 9 hafta sonra düşme potasından çıkarak 15inci haftanın puan cetvelinde 17 puanla 14üncü sırada yer aldı.
     Meteorlar, PTT 1. Lige ilk kez yükseldiği 2010-2011 sezonunda tüm iç saha karşılaşmalarını Dumlupınar Stadında oynamış, 8 galibiyet ve 8 beraberlikle normal sezonda sahasında yenilmeyen tek takım olmuştu. Bu başarısını 2012-2013 sezonuna da taşıyan kırmızı-siyahlılar, Dumlupınar Stadındaki lig maçlarında yenilmezliğini 18 maça çıkardı.
     Kırmızı-siyahlılar, bundan sonra kendisinden alt sıralarda yer alan 2 takımla oynayarak sezonun ilk yarısını tamamlayacak. Bu hafta sonu deplasmanda Kartalspor ile karşılaşacak Kütahya temsilcisi, 17nci haftada da Dumlupınar Stadında Göztepeyi konuk edecek.
    
     -Peçenek ile 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik-
    
     Ligde geride kalan 15 haftada 4 teknik adamla çalışan TKİ Tavşanlı Linyitsporda, mevcut teknik direktör Arif Peçenek ile alınan başarılı sonuçlar dikkati çekiyor.
     Kütahya temsilcisi, bu sezona, geçen sezonun son 9 haftasında takımı çalıştıran ve küme düşmekten kurtaran Levent Devrim ile başladı.
     Devrim ile yollar, ilk 6 haftada alınan 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi sonrası ayrıldı ve takımın başına antrenör Ahmet Erdinç getirildi. Erdinç yönetiminde 2 maçta 2 beraberlik elde eden takım, daha sonra altyapı antrenörü Hasan Sarıya emanet edildi. Takım, Sarı yönetiminde çıktığı 2 maçı da kaybetti.
     Kulüp yönetimi, 10uncu haftadan sonra Ankaragücünün eski kalecisi ve altyapı antrenörü Arif Peçenek ile anlaştı.
     Kırmızı-siyahlılar, Peçenek ile şu ana kadar 5 maça çıktı. Peçenekin ilk maçında deplasmanda Ankaragücünü yenen TKİ Tavşanlı Linyitspor, daha sonra sırasıyla sahasında Bucaspor ile berabere kaldı, deplasmanda 1461 Trabzona yenildi, sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Adana Demirsporu mağlup etti. Takım, bu süreçte yenildiği tek maç olan 1461 Trabzon karşılaşmasında 1-0lık mağlubiyeti, kendi kalesine attığı golle aldı.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, ilk 10 haftada 3 teknik adamla 7, sonraki 5 haftada ise Peçenek ile 10 puan kazandı.
     Şu ana kadar kazandığı 4 maçtan birinde 4-3, 3ünde 1-0 galip gelen kırmızı-siyahlıların henüz 2 ve daha fazla farkla 3 puana ulaştığı maç bulunmuyor.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TKİ Tavşanlı Linyitspor aradığı çıkışı Dumlupınarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER