TMFden Darendedeki çocuklara motosiklet eğitimi

TMFden Darendedeki çocuklara motosiklet eğitimi -8-14 yaş arasındaki çocuklara kros motosikletlerle verilen eğitimle, bilinçli motosiklet kullanımının sağlanması amaçlanıyor


MALATYA (A.A) - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), motosikleti sevdirmek amacıyla, Darendeli çocuklara motosiklet eğitimi vermeye başladı.
     Darendedeki şoför eğitim sahasında düzenlenen eğitimlerde, 8-14 yaş arasındaki çocuklar katıldı.
     Faaliyetle ilgili bilgi veren TMF eğitmeni Barış Güneş, federasyonlarıyla Spor Toto ve Darende Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmayla toplumda bilinçli motosiklet kullanılmasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.
     Çocuklara motosiklet eğitimi vererek, bilinçli sürücüler yetiştirmek istediklerini belirten Güneş, motosikletin insanların sosyal hayatındaki önemi ve sağladığı faydaları da çocuklara aşılamaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Motosikletin park sorunu olmayan ve trafiği rahatlatan bir araç olduğuna değinen Güneş, yakıt olarak da ekonomik katkısı olduğunu vurguladı. Güneş, Dışarıdan motosiklet tehlikeli ve riskli bir araç olarak görülür ancak gençlerin eğitilip bilinçli birer sürücü olmaları halinde kentlerde daha kontrollü bir trafik oluşur dedi.
     Çocuklara motosikleti sevdirmenin yanı sıra trafik bilgisi eğitimi de verdiklerini anlatan Güneş, 8-14 yaş arasındaki çocuklara kros motosikletleriyle eğitimler verdiklerini kaydetti.
     Güneş, benzer etkinlikleri daha önce Hakkaride ve Vanda da yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber TMFden Darendedeki çocuklara motosiklet eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER