TOBB, Elazığa okul ve yurt yaptıracak

TOBB, Elazığa okul ve yurt yaptıracak -Karakoçan ilçesine 16 derslikli lise ve 200 kişi kapasiteli yurt yapılmasını öngören protokol, TOBBda düzenlenen törenle imzalandı


ELAZIĞ (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Elazığın Karakoçan ilçesine 16 derslikli lise ve 200 kişi kapasiteli yurt yapılmasını öngören protokol, düzenlenen törenle imzalandı.
     Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağın girişimleri ve talepleri sonucu, Karakoçan ilçesine TOBB tarafından İmam Hatip Lisesi binası ve yurt yapılması kararlaştırıldığı belirtildi.
     Karakoçana okul ve yurt yapılmasını öngören protokolün, Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ milletvekilleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şekerdağ, TSO Meclis Başkanı Nuri Önal ve Ticaret Borsası Başkanı Dumandağın katılımıyla TOBBda düzenlenen törenle imzalandığı kaydedildi.
     Açıklamada, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun, protokol töreninde yaptığı konuşmaya da yer verildi. TOBB olarak Elazığın Karakoçan ilçesine 16 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik yurttan oluşan bir eğitim kompleksi inşa edeceklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, bu önemli adımın atılmasına öncülük edenlere teşekkür etti.
     Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Dünyada her yatırımın riski vardır. Her yatırımdan zarar edebilirsiniz ama insana yapılan yatırımdan, eğitime yapılan yatırımdan asla zarar etmezsiniz. Siz kazanırsınız, şehriniz kazanır, ülkeniz kazanır. Günümüzde, ülkelerin dünya klasmanında yerini belirleyen husus vatandaşlarını nasıl yetiştirdiğidir. Açık söylüyorum bugün en büyük sermaye altın, petrol falan değil, eğitimli insandır.
     Elazığ TSO Başkanı Şekerdağ ise TOBBun her alanda Elazığın yanında olduğunu kaydederek, TOBB Yönetim Kuruluna teşekkür etti. TOBBun geçmiş yıllarda da Elazığa ilköğretim okulu yaparak katkı sağladığını hatırlatan Şekerdağ, nüfusu her geçen gün artan Karakoçan ilçesine yapılacak bu yatırımın önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, Bununla birlikte ülke genelinde kurulacak olan 5 eğitim merkezinden biri de yine Elazığ TSO bünyesinde TOBB ile müşterek açılacak ve tüm Doğu ve Güneydoğu illerine hizmet verecektir. Bu önemli yatırımla Elazığ, yaklaşık 25 ile hizmet veren bir merkez haline gelecektir. Tüm bu desteklerinden ötürü sayın başkanımıza ve TOBB yönetimine bir kez daha teşekkür ediyor, yatırımların ilimize hayırlar getirmesini diliyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TOBB, Elazığa okul ve yurt yaptıracak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER