TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Hayvancılık bütün Türkiyeye kazanç sağlayacak bir noktada. 2011de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen 3ü hayvancılık ürünüdür -Zengin olmak istiyorsak birbirimizi seveceğiz (Foto


AĞRI (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hayvancılık bütün Türkiyeye kazanç sağlayacak bir noktada. 2011de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen üçü hayvancılık ürünüdür dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrıya gelen Hisarcıklıoğlu, Vali Ali Yerlikayayı makamında ziyaret etti.
     Yerlikaya ile bir süre görüşen Hisarcıklıoğlu, Erzurum Caddesindeki Ağrı Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.
     Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmada, yılda 320 bin kilometre yol katettiğini belirterek, Türkiyede markalaşmış şehirler olduğunu söyledi.
     Birlik ve beraberliğin bulunduğu yerde bereket olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Kayseri niye ileri gitti de Ağrı gitmedi- Topraklarının arasında bir fark yok. Ama arkasında bir gerçek var. O şehrin valisi, belediye başkanı, oda başkanı, STK başkanları bir ve beraber hareket ediyorsa, o şehir ileri gidiyor diye konuştu.
     Zengin olmak istiyorsak, birbirimizi seveceğiz diyen Hisarcıklıoğlu, tanıtım ve pazarlamanın önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Biz Ağrı Dağını değerlendiremiyoruz. Türkiye olarak da değerlendiremiyoruz. İngilterede dört tane taşı yılda kaç kişi ziyaret ediyor biliyor musunuz- Tam 800 bin kişi ziyaret gidiyor. Sırf bu taşı ziyaret etmek için bıraktıkları para 16 milyon TL. Ağrı Dağını dünya turizmine kazandırmamız lazım. Şu Ağrı Dağına kimseyi getiremiyorsak yazıklar olsun bize. Daha önce İshak Paşa Sarayını gördüm. İlk defa kalorifer sisteminin kullanıldığı bir saray. Bu sarayı bizim pazarlıyor olmamız lazım. Hz. Nuhun gemisinin izleri var. Kayak merkezi var. Büyük bir servetin üstünde oturuyoruz, Ağrılılar olarak.
    
     -Ticaret ve sanayi huzur ister-
    
     Hisarcıklıoğlu, Ağrının yeni yatırımlarla kalkınabileceğinin altını çizerek, Ticaret ve sanayi huzur ister. Gidip Türkiyenin her tarafında anlatacağız. Dört ülkeye komşuyuz, bu ülkelere mal satabiliriz diye anlatmanız lazım. Burada beklerseniz yatırımcı Ağrıya gelmez dedi.
     Kalkınmada hayvancılığın da önemli olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Hayvancılık bütün Türkiyeye kazanç sağlayacak bir noktada. 2011de dünyada en çok fiyatı artan 10 üründen üçü hayvancılık ürünü. İnsanların köyden kente göçü insanları tüketmeye yöneltiyor. Önümüzdeki dönemde en çok para kazanılacak iş, tarım ve hayvancılıktır. Bundan da faydalanamıyoruz. Dünyada, küçük olsun, benim olsun devri bitti. Onun için ortak olacaksınız. Ortaklığı paylaşmayı beceremeyen zengin olamaz.
     Yeni teşvik paketinin de her bölgenin ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, söz konusu teşviklerin Ağrı bölgesi için çok önemli imkanlar sunduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER