Tokat İl Müftüsü Koçak:

Tokat İl Müftüsü Koçak: İnşallah gelecek yıllarda çeşitli engel guruplarındaki vatandaşlarımız ibadetlerini daha kolay ve rahat bir şekilde yapma imkan ve fırsatını bulacaklardır


TOKAT (A.A) - Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, İnşallah gelecek yıllarda çeşitli engel guruplarındaki vatandaşlarımız, ibadetlerini daha kolay ve rahat bir şekilde yapma imkan ve fırsatını bulacaklardır dedi.
     Koçak, Müftülük binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Bakanlığının Ekim ayının ilk haftasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamakta olduğunu söyledi.
     2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana temasının engeli vatandaşların rahatlıkla ibadet yapabilmeleri için Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet sloganı olduğunu ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
     Amacımız toplumun her kesiminde bulunan muhtelif engelli vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin bundan sonraki dönemlerdeki ibadetlerini gönül huzuruyla camimizde, cemaatimizle birlikte yapmalarını sağlamaktır. Bundan sonra yapılacak camilerde bunun daha öne çıkması, gerek işitsel, gerek görsel veya ortopedik engelli vatandaşlarımızın diğer cemaatimizle beraber ibadetlerini gönül huzuruyla rahatlıkla yapması en büyük arzumuzdur. Mevcut camilerimizin içerisinde ortopedik özürlü vatandaşlarımızın rahatlıkla çıkabilecekleri düzenlemeleri yapıyoruz. Her ilde ve her ilçede Diyanet İşleri Başkanımızın talebi bütün engel guruplarına hitap edecek camilerin oluşturulmasıdır. İnşallah biz de ilimizde bu çalışmayı yapıyoruz.
     İşitsel engelli vatandaşlar için Tokatta bir camiden çeşitli ışıklar aracılığıyla namaz vakitlerini gösterecek bir düzenleme yapılacağını belirten Koçak, Amacımız engelli, engelsiz, kadın, erkek, genç, yaşlı bütün vatandaşlarımızı inancımızın ibadet merkezleri olan camilerimizde, mabetlerimizde gönül huzuruyla bir ve beraber olmalarını sağlamaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokat İl Müftüsü Koçak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER