Tokat Müftüsü Koçak:

Tokat Müftüsü Koçak: Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir


TOKAT (A.A) - Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir dedi.
     Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Maya Takvimine göre 21 Aralık tarihinde kıyametin kopacağı yönündeki inancın, batıl bir inanç olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir. Peygamber Efendimiz, mescitte otururken bir kişi gelip kendisine kıyametin ne zaman kopacağını sorar. Bu soru üzerine, Peygamber Efendimiz, soru sorulan, soru sorandan daha bilgili değildir, kıyametin ne zaman kopacağını ancak Allah bilir cevabını vermiştir. Kıyametin ne zaman kopacağını sadece Allah bilir, ona inanıyoruz. Bir sahabe efendimiz de, Peygamber Efendimizin yanına gelip, kıyamet ne zaman kopacak- diye sorduğu zaman, Peygamber Efendimiz, sen kıyamete ne hazırladın- cevabını vermiştir.
     Koçak, şunları aktardı:
     Özellikle son günlerde hem dünyada hem de ülkemizde Maya Takvimine göre 21 Aralıkta kıyametin kopacağı ve Türkiyede İzmirin Şirince ve Fransanın güneyindeki Bugarach köylerinde bulunanların kıyametten etkilenmeyeceği yönünde bir inanç dolaşmaktadır. Tamamen yanlış bir inançtır, batıl bir inançtır. Bizim inancımıza göre kıyamet koptuğu zaman belli yerleri istisna tutmaz. 21 Aralıkta kıyametin kopmadığını Allah izin verirse hepimiz göreceğiz.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tokat Müftüsü Koçak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER