Toplum Yararına Çalışma Programı

Toplum Yararına Çalışma Programı -İşkur Gümüşhane Müdürü Aşıcı: Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, 500 işsize istihdam imkanı sağlanacak


GÜMÜŞHANE (A.A) - İşkur Gümüşhane Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, 500 işsize istihdam imkanı sağlanacağını bildirdi.
     Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Gümüşhane İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun kararı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandığını belirtti.
     Aşıcı, imzalanan protokol ile 17 Eylül tarihinden itibaren okulların temizliği için 500 işsiz insanın işe başlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu kişilere program süresince ücret, vergi ve sosyal güvenlik giderlerinden oluşan sanayi sektöründe çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan cari brüt asgari ücrete göre hesaplanan ücret üzerinden ödeme yapılacak. Bu çalışma programına, İşkur Müdürlüğüne kayıtlı işsiz durumda olanlar, 18 yaşını bitirenler, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmayanlar, emekli, malul, dul ve yetim maaşı almayanlar, kamuda herhangi bir ad altında çalışmayanlar bu imkandan yararlanabilecektir.
     Aşıcı, daha önce Toplum Yararına Çalışma Programından yararlananların 24 aylık süre dolmadan bu programlara katılamayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Toplum Yararına Çalışma Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER