Toros Kumluca Koleji Türkiye üçüncüsü oldu

Toros Kumluca Koleji Türkiye üçüncüsü oldu -Sosyal Bilimler Olimpiyatında 541 proje içerisinde Türkiye üçüncüsü seçilen Toros Kumluca Koleji öğrencileri belediye başkanını ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Fatih Koleji tarafından ortaklaşa düzenlenen 9. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı yarışmasında dereceye giren Toros Kumluca Koleji öğrencileri, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkayayı ziyaret etti.
     Yarışmada dereceye giren Toros Kumluca Koleji öğrencileri, beraberlerinde okul müdürü Ahmet Ilkın ile Çetinkayayı ziyaret etti. Ilkın, beş kategoride yapılan yarışmaya Türkiye genelinden 150 okul ve 541 projenin müracaat ettiğini belirterek, ilk etapta projelerin 40a düşürüldüğünü, bu projeler arasında öğrencilerinin hazırladığı projenin Türkiye üçüncüsü seçildiğini kaydetti.
     Yarışma içeriğinin forum, proje, takdim, İngilizce takdim ve sahne sanatlarını kapsadığını anlatan Ilkın, "Okulumuz öğrencilerinin hazırladığı projede tolumda okuma farkındalığı oluşturmak adına bir projeydi. İnsanların boş zamanlarını okuyarak değerlendirmeleri adına, nasıl davranmaları gerektiğini anlatıyorlardı. Öğrencilerimizin Türkiye üçüncüsü seçilmesi bizleri gururlandırmıştır" dedi.
     Çetinkaya da Kumlucadan bir okulun Türkiye genelinde düzenlenen yarışmada üçüncü olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Başarının artmasını temenni eden Çetinkaya, kendilerinin de her zaman başarılı öğrencileri desteklediklerini belirtti.
     Konuşmaların ardından Çetinkaya, öğrenciler Yusuf Kağan Özkan, Burçak Duran ve Aynur Yaren Cengize tablet bilgisayar hediye etti.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Toros Kumluca Koleji Türkiye üçüncüsü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER