Toroslar Belediyesinde toplu iş sözleşme sevinci

Toroslar Belediyesinde toplu iş sözleşme sevinci -Belediye personeli maaşlarına bir yıl süreyle yüzde 20 ile 24 oranlarında değişen zam yapıldı


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle, belediye personeli maşlarına bir yıl süreyle yüzde 20 ile 24 oranlarında değişen zam yapıldı.
     Belediye Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez, hizmet binasında düzenlenen imza töreninde, gerçekleştirilen görüşmelerde, belediyenin imkanları doğrultusunda en iyi zammı verdiğini belirtti.
     Başkanı Hamit Tunanın belediye bütçesini zorlayarak bu rakamlara ulaşmasının, işçiler açısından olumlu bir yaklaşım olduğunu ifade eden Sönmez, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diledi.
     Başkan Tuna da, günün şartlarında ve belediyenin imkanlarını göz önünde bulundurarak en iyi zammı verdiklerini ifade etti
     Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti:
     Türkiyedeki yaşam şartlarını ve normal bir insanın hayatını sürdürebileceği rakamsal durumları biliyoruz. Biz de milletin ortalamasını yaşayan bir insan olarak sizleri mutlu edecek şekilde zam oranıyla toplu sözleşme imzalıyoruz. Belediyenin ekonomik şartlarını iyi değerlendirmek ve dengeyi iyi kurmak durumundayız. Bir yıl süreyle yüzde 20 ile yüzde 24 oranlarında değişen zam öngören sözleşmeye göre, çocuğu okul öncesi eğitim alan işçilere yılda bir kez eğitim yardımı yapılacak. Bu uygulama ile çocuğu okul öncesi eğitime giden işçilere yılda bir kez olmak üzere 179 lira eğitim yardımı yaparak destek olacağız.
     Konuşmaların ardından, Tuna ve Ali Sönmez sözleşmeyi imzaladı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Toroslar Belediyesinde toplu iş sözleşme sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER