Tosya OSB temel atma töreni

Tosya OSB temel atma töreni -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Kavranoğlu: -Bakanlığımız ve hükümetimiz olarak OSBlerin gelişmesine ve eskileri doldukça yeni OSBlerin açılmasına önem veriyor, destekliyoruz -K


KASTAMONU (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Bakanlık ve hükümet olarak Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) gelişmesine ve eskileri doldukça yeni OSBlerin açılmasına önem verdiklerini bildirdi.
     Kavranoğlu, Tosya Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iki gün önce Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden askerlere rahmet, ailesine de sabır diledi.
     Ülkemizin bütün hainlerin aksine çabalarına rağmen, hem ekonomik olarak kalkınmaya devam edeceğini hem de daha ileri demokrasiye sahip olmak adına adımlar atacağını vurgulayan Kavranoğlu, şunları söyledi:
     Hükümetimiz kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Terörle mücadele bütün kararlılığımızla devam edecek ve bunun yanında daha ileri demokrasi, daha özgürlükçü bir Anayasa ve daha müreffeh bir toplum çabalarımız devam edecek. Bizler bunları, terör örgütü istiyor diye değil, halkımızın en doğal hakkıdır diye yapıyoruz ve yapacağız.
     Kavranoğlu, organize sanayi bölgelerinin Anadoludaki küçüklü, büyüklü, çalışkan ve gayretli sanayicilerin barındığı ve ekonomiye büyük katkılar sağladığı iftihar vesilesi yerler olduğunun altını çizerek, Bakanlığımız ve hükümetimiz olarak OSBlerin gelişmesine ve eskileri doldukça yeni OSBler açılmasına önem veriyor, destekliyoruz dedi.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş da sanayiciliğin bir takım kurallarının olduğunu belirterek, bu kuralların da bilimsel olarak üniversitelerin iktisat ve işletme fakültelerinde konulduğunu belirtti.
     Sanayici olacağız, OSB kurduk, fabrika kurduk demekle, sanayici olamayız diyen Bektaş, sanayici olmak için bunun kurallarına uyulması gerektiğini söyledi.
     Bektaş, şöyle devam etti:
     Sanayicilik yapacaksan üreteceksin, tanıtacaksın, markalaşacaksın, satacaksın. Bu kurallara uymazsanız, kurallara hiç bir şey olmaz. Kurallar orada olduğu gibi durur. Siz kaybedersiniz. Siz sürecin dışına çıkarsınız. Bugün satıyorum. Peki yarın satacağının garantisi var mı- Beş sene sonra satacağının garantisi var mı- Bir kriz olduğunda kurallara uymayanlar, düşecek. Kurallara uyanlar ayakta kalacak. Peki o zaman ayakta kalacağınızın garantisi var mı- Sanayicilik böyle bir şeydir. Fuarlara da katılacaksınız, tanıtım için para harcayacaksınız, tüm fırsatları değerlendireceksiniz. En ucuz kapıyı satıyoruz. Katma değeri düşük kapı yapıyoruz. Bilim ve teknoloji kullanmadan kapı yapıyoruz. Bu yol, yol değildir.
     Konuşmaların ardından, Vali Bektaş ve Bakan Yardımcısı Kavranoğlu tarafından Tosya OSBnin temeli atıldı.
     Temel atma törenine, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Tosya OSB temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER