Toyota Türkiye, yenilenen Versoyu görücüye çıkardı

Toyota Türkiye, yenilenen Versoyu görücüye çıkardı -Sakaryada faaliyet gösteren Toyota Türkiye Otomobil Fabrikasında üretilen Verso modeli, basın mensuplarına tanıtıldı -Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Özer: -Bu yıl


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Arifiye ilçesinde faaliyet gösteren Toyota Türkiye Otomobil Fabrikasında üretilen Verso modeli, gazetecilere tanıtıldı.
     Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, fabrikada düzenlediği basın toplantısında yenilenen Versonun büyük ölçüde Türkler tarafından tasarlanıp üretildiğini söyledi.
     Yenilenen Verso, Türk insanın emeğinin fazla olması açısından gurur verici diyen Özer, yeni modelde yaklaşık 400 parçanın değiştirildiğini anlattı.
     Arabaya daha dinamik görüntü verildiğine dikkati çeken Özer, Beklentiler çerçevesinde, pazarın istekleri bu değişen parçalarla araca verildi. Bu yıl Versoyu 50 bin adet üreteceğiz, yüzde 95i ihraç olacaktır. Türkiye, daha çok sedan araçların beğenildiği bir ülke. O yüzden daha çok yurt dışına gidecek. Satış fiyatı da 55 bin 200 liradan başlayacak. Tabii bu Türkiye satış fiyatı şeklinde konuştu.
     Özer, yeni Corollanın da haziran ayından itibaren seri üretime geçeceğini vurgulayarak, Yeni Corollanın deneme üretimleri yapılıyor şu an, hatlarda yeni Corolla var. Haziranda seri üretimine başlayacağız ifadesini kullandı.
     Yeni Corolla ile fabrikanın tam kapasite üretime yaklaşacağına işaret eden Özer, şöyle devam etti:
     O da çok güzel bir otomobil olacak. Yıllık bazda üretim adeti de 140 binlere çıkacak. Verso, daha çok Batı Avrupada alınıyor. Yeni Corollanın ağırlıklı olarak birinci pazarı Rusya olacaktır. Türkiyede de çok satılacağını düşünüyoruz. Daha sonra Ortadoğudaki bazı ülkelere satmayı düşünüyoruz.
     Yeni Corollanın en önemli pazarlardan birisi de Türkiye. 20-25 bin adet civarında Türkiyede satılır diye tahmin ediyoruz.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Toyota Türkiye, yenilenen Versoyu görücüye çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER