Trabzona kent müzesi kuruluyor

Trabzona kent müzesi kuruluyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcıkın başkanlığında, ilde kent müzesi yapılması için toplantı düzenlendi.
     Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tarihi Kentler Birliğinden Çekül Vakfı Danışmanı yüksek mimar Ayşe Nuvit Bayar, Çekül Vakfı Danışmanı Nadir Mutluer, yüksek mimar Yuvacan Atmaca, iletişim-halkla ilişkiler uzmanı Melis Baydur, elektronik mühendisi Ozan Mutluer, il özel idaresi çalışanları, belediye kent tasarım ofisi ve etüt proje çalışanları katıldı.
     Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, Trabzonun marka kent olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Bugün Trabzon için, belediyemiz ve Çekül Vakfı ile ortaklaşa yürüteceğimiz bir projenin startını veriyoruz. 4 bin yıllık kadim şehir Trabzonda hem sosyal yaşamın parçaları olan ve insanın hayatını kolaylaştıran eserlerin sergilenmesini, hem kültürel varlıkların sergilenmesini, hem de medeniyet zenginliğimizin insanlık ile paylaşılmasını sağlamak için kurulacak kent müzesini çok önemsiyoruz. Uzmanlarımızın yönlendirmesi, teknik danışmanlarımızın görüş ve önerileriyle Eski Merkez Bankasının kent müzesi olarak tasarlanması kararını aldık. Alternatif turizm merkezi olma iddiasında ve kapasitesine sahip olan Trabzonumuza bir ilki kazandırmış olacağız.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise projenin seçimden önce vaat ettikleri 61 proje arasında yer aldığını ifade ederek, Trabzona bir kent müzesi kurmak için tarihi bir bina olan eski belediye binasını ve diğer başka binaları değerlendirmiştik. Ancak Sayın valimiz bu konuda bize çok önemli destek verdi. İl Özel İdaresi kullanımımda olan eski Merkez Bankası binasını bize devretti. Bu bina tescilli bir binadır. Biz de Mahmut Goloğlu Kültür Merkezini, İl Özel İdaresi desteğiyle orada yürütülen sanat faaliyetleri için kendilerine tahsis ettik dedi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzona kent müzesi kuruluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER