Trabzonda kültür sanat

Trabzonda kültür sanat -Trabzon Devlet Tiyatrosu, Bu da geçer ya hu ve Islık Sever Max adlı oyunları sahneleyecek


TRABZON (A.A) - Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), Bu da geçer ya hu ve Islık Sever Max adlı oyunları sahneleyecek.
     Uğur Saatçinin yazdığı, Barış Erdenkin yönettiği oyunun dekoru Aytuğ Dereli, kostümleri Aylin Dinler, ışık tasarımı Nihat Bahar, dansları Sibel Erdenk, müzikleri ise Serdar Kurutçu tarafından hazırlandı.
     Fatih Dokgöz, Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Banu Manioğlu, Utku Ölmez, Duygu Dokgöz ve Yavuz Topçuoğlunun rol aldığı oyun bugün ve yarın saat 20.00de, 19 Ocak Cumartesi ise saat 15.00 ve 20.00de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverin beğenisine sunulacak.
     Oyunda, işgal yıllarında Anadolu yanarken İstanbulda bir şeyler yapmanın çabası içinde olan insanların hikayesi konu ediliyor
     TDT ayrıca, Islık Sever Max adlı çocuk oyununu sahnelemeyi sürüdürüyor.
     Carsten Krüger ve Volker Ludwigin yazdığı, Meriç Gökün Türkçeye çevirdiği ve Birkan Görgünün yönettiği Islık Sever Max adlı oyunda Emre Ön, Sinem Bilgin, Yavuz Topçuoğlu, Nihat Bıyık ve Mehmet Fukul rol alıyor.
     Dekor ve kostümleri Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Muharrem Boran, müzikleri Emin Serdar Kurutçuya ait oyun, 20 Ocak Pazar saat 13.00de Atapark Haluk Ongan Sahnesinde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.
     Oyunda, her gün aynı işleri büyük bir can sıkıntısıyla yapan beş arkadaşın her zamanki gibi aynı yerde, aynı bankta oturmaları ve o sırada oradan geçmekte olan bir oyuncunun kendilerine bir teklif sunmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor.
     Trabzon Sanat Tiyatrosu (TST), Ağrı Dağı Efsanesi adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.
     Yaşar Kemalin yazdığı Ağrı Dağı Efsanesi adlı oyunu, TSTnin Genel Yayın Yönetmeni Necati Zengin ve Varlam Nikalodze birlikte yönetiyor. Osmanlıdan günümüze devam eden toplumsal bir trajediyi ve tutkulu bir aşkı anlatan oyunda Necati Zengin, Süleyman Sırtkaya, Songül Nadir, Osman Tekçi, Yusuf Küçükosman, Nevzat Ofluoğlu, Serkan Serbest, Suat Kurt, Zafer Kibar, Altay Özsandıkçıoğlu, Ensar Bayraktar, Merve Güneş, Özge Yiğit ve Osman Sadıklar rol alıyor.
     Dekoru Nevzat Ofluoğlu, ışık tasarımı Suat Küçük ve Sedat Dikici, kostümleri Songül Nadir, müzikleri Osman Tekçi, efektleri ise Ayşegül Aslana ait oyun, bugün saat 20.00da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu ise Turgut Özakmanın yazdığı, Muzaffer Aktavın yönettiği Bir Şehnaz Oyunu adlı tiyatro oyununu seyirciyle buluşturacak. Oyun, 22 Ocak Salı günü saat 20.00de Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde sahnelenecek.
     Trabzon Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Arif Alasgarova ait Arif Alasgar adlı kişisel yağlıboya resim sergisi yer alıyor.
     Sergi, 22 Ocak Salı gününe kadar sanatseverler tarafından gezilebilecek.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonda kültür sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER