Trabzonda mikro kredi dağıtımı yapıldı

Trabzonda mikro kredi dağıtımı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon İl Genel Meclisinin kendi bütçesinden oluşturduğu mikro kredilerin dağıtımı yapıldı.
     İl Genel Meclisi binasında gerçekleştirilen mikro kredi dağıtım törenine, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikro Kredi Finans Bölge Müdürü Emel Kuk ve mikro krediye başvuran ev kadınları katıldı.
     Revi burada yaptığı konuşmada, mikro krediyle ilgili yaptıkları çalışmaların geri dönüşlerini aldıkça projenin gerekliliği ve ne denli isabetli olduğunu daha iyi anladıklarını belirtti.
     Kuk ise, Trabzon İl Genel Meclisinin mikro kredi için yatırım bütçesinden önemli pay ayırmasının Türkiyeye de örnek olduğunu ifade etti.
     35 ev kadınına mikro kredilerin teslim edildiğini vurgulayan Kuk, "Kadınlar el emekleri göz nurları ile ilgili olarak yapacakları çalışmalarla ev ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Mikro kredileri alan Trabzonlu iş ve ev kadınları bütçelerine yapacakları katkılar ile toplumsal kalkınmışlığın da önünü açacaklar" dedi.
     Mikro kredi alan ev hanımları adına konuşan Saadet Bilici ise, mikro kredi ile hem kendilerine öz güven geldiğini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını anlatarak, "Biz bu krediyi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Onun aile bütçemiz için temel bir direk evimizin çatısı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzonda mikro kredi dağıtımı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER