Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Şu ana kadar yaklaşık 15 bin dairenin girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen kullanan daire sayısı 4 bin 50 adet


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kent genelinde yaklaşık 15 bin daire girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen kullanan daire sayısının 4 bin 50 adet olduğunu bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisinin haziran ayı toplantısında yaptığı konuşmada, ucuz ve çevre dostu enerji olan doğalgazın tüm kentte kullanılmasını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
     Kentte doğalgaz kullanan ev sayısının azlığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Şu ana kadar 15 bin dairenin girişine doğalgaz hattı döşenmesine rağmen doğalgaz kullanan daire sayısı 4 bin 50 adet. Trabzonda hem çevre kirliliği var diyeceğiz, hem de kapımızın önüne gelen doğalgazı kullanmayacağız. Böyle bir lükse sahip değiliz. Buna hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir. Sitelerin ve evlerin doğalgazı kullanmaları için gerekli incelemeleri, uyarıları yapacağız. Hepimiz bu kenti düşünmek zorundayız dedi.
     Doğalgaz kullanan mahalle sayasının 10a çıktığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     Mayıs ayında dört mahalleye daha doğal gaz verildi. 2 ve 3 Nolu Erdoğdu, Aydınlıkevler ve Yeşiltepe Mahallelerinde 77 cadde ve sokağa doğal gaz verilirken böylece Trabzonda doğal gaz ile buluşan mahallelerimizin sayısı 10a çıkmış oldu. Bilindiği gibi Kalkınma, Üniversite, Konaklar, Kanuni ve 1 Nolu Bostancı ve 2 Nolu Bostancı Mahalleleri daha önce doğal gaz kullanmaya başlamıştı.
     Boztepede bulunan tarihi Kızlar Manastırının restore edilerek turizme kazandıracaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, Ayasofya Müzesinin çevresinin peyzaj düzenlemesi için hazırlanan projenin ise Anıtlar Kurulunun onayına sunulduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER