Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine 68 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümün Projesi kapsamında hak sahiplerine 68 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldığını söyledi.
     Gümrükçüoğlu, Belediye Meclisinin Aralık ayı ilk toplantısının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, 61 projenin üzerine konan 18 yeni proje ile birlikte Trabzondaki değişimin net olarak görüldüğünü belirterek, Bu hizmetlerin yapılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğana, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktara, milletvekillerimize ve bürokratlarımıza şükranlarımı sunuyorum dedi.
     Uğurlu Karşıyaka yolunun yapımının hızla devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Trabzonun kuzey-güney ulaşımında önemli ana arterlerden biri olacak Uğurlu Karşıyaka yolunda yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Duble yol olarak planlanan ve kenti güneye açacak yol, Orman Bölge Müdürlüğü binasının yanından başlayarak, Karşıyaka, 1 Nolu Beşirli, Bengisu ve Uğurlu mahallelerini birbirine bağlayacak. Toplam 5.2 kilometre ve 25 metre genişliğinde, çift gidiş-geliş olarak yapılan yolun tamamlanması ile bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlanmış olacak diye konuştu.
     Gümrükçüoğlu, Ayasofya kavşağının genişletilmesi işlemlerinin sürdürülmesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Tamamlandığında bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak Ayasofya kavşağında büyütme ve genişletme çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürülüyor. Kavşak bağlantısı içinde yer alan ve üzerindeki 5 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı Hacı Ziya Habiboğlu araçlı alt geçidini Ayasofya kavşağına bağlayan güzergah üzerinde başlayan çalışmaların tamamlanması ile trafik master planının ikinci aşaması da uygulamaya sokulmuş olacak.
     Tabakhane Vadisindeki yıkım işlemlerinin kesintisiz sürdürüldüğünü ve 102 binanın yıkımının tamamlandığını anlatan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:
     TOKİ ile ortaklaşa yaptığımız Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkımlar hız kazandı. Belediye ekipleri, kamulaştırılarak yıkıma hazır duruma getirilen 10 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Böylece, Tabakhanede bugüne kadar yıkılan bina sayısı 102ye ulaştı. Tabakhane Kentsel Dönüşümünde yıkılacak 685 binanın bugüne kadar 470 binanın kamulaştırması tamamlandı. Hak sahiplerine 68 milyon liranın üzerinde ödeme yapıldı. Vadinin güney kısımlarında kamulaştırılan binaların yıkımlarına daha çok ağırlık veriyoruz. Tamamlandığında Trabzonun yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi böylece aslına dönecek. 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 304 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 847 olarak gerçekleşti. Mülkleri kamulaştırılacak hak sahiplerine yaklaşık 130 milyon lira ödenecek.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER