Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümü


ADANA (A.A) - Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadın haklarının kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini bildirdi.
     Türkmen, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 5 Aralıkın, Türk kadınının toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel yaşamda kadının adına yer verilmesi bakımından devrim niteliği taşıdığını belirtti.
     Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen bu devrimin iyi okunması gerektiğini bildiren Türkmen, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında önemli görevler üstlenmiş olan Türk kadınının, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahip olması gerektiğinin altını çizerek, kadın ve erkeklerin aynı kulvarda yürümelerine, birbirlerinin destekçisi konumunda olmalarına olanak sağladı. Yaşamın her alanında kadınların erkeklerin yanında yer alması gerekir. Bundan tam 78 yıl önce dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen ancak Türk kadını için öngörülen seçme ve seçilme hakkı günümüzde daha ileriye taşınamamış, tam tersine demokratik dünya ülkelerinin çok gerisinde kalmıştır. Kadın hakları kağıt üzerinde kalmamalı.
     Türkmen, TBMM çatısı altında görev yapan kadınların yetersiz olduğunu savunarak, Okuma yazma bilmeyen kadın oranımız fazladır. Kadınlarımızın üst düzey yöneticilik yapmalarının önündeki engeller tam olarak kaldırılmamıştır. Belediye başkanı olarak görev yapan kadın sayısı yüzdelik dilimde yok denecek kadar azdır ifadeleri kullandı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER