Trabzon Valisi Kızılcık:

Trabzon Valisi Kızılcık: Yanbolu-Santa Vadisi turizm vadisi olacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Yanbolu Santa Vadisinin turizm vadisi olacağını söyledi.
     Vali Kızılcık, Trabzon İl Özel İdaresince yapılan ve Santa Harabelerine ulaşımı sağlayacak Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunda incelemelerde bulunarak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kuldan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Eşsiz bir doğal güzel sahip Trabzonun turizm konusunda hakkettiği yere ulaşması için önemli altyapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden Vali Kızılcık, Santa Harabelerine yerli ve yabancı turistlerin asfalt yolla ulaşmasının sağlanması için çalışmaların son aşamaya geldiğini, Yanbolu-Santa Vadisinin turizm vadisi olacağını söyledi.
     Santa Harabelerinin turizme kazandırılması için adım adım ilerlediklerini vurgulayan Vali Kızılcık, Yolun asfaltının bir kısmını Doğu Karadeniz Mastır Planı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Santa Harabelerinin turizmde gereken değere ulaşması için adım adım ilerliyoruz. İlk önce yolunu asfalt yapıyoruz. Tarihi mekanların da restorasyonunu gerçekleştirip burayı turizme açmış olacağız dedi.
     Vali Kızılcık, Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunun sadece turizme değil bölge insanına da hizmet vereceğini kaydederek, şunları söyledi:
     Yolumuzun asfalt olması ile artık vatandaşlarımızın şehre ulaşımları daha kolaylaşacak. Biz devlet olarak vatandaşlarımızın ulaşım problemlerini çözmek zorundayız. Şehirdeki vatandaşlarımız hangi hizmetlerden istifade edebiliyorsa, kırsaldaki vatandaşlarımız da aynı hizmetlerden istifade edebilmeli. Vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık. Ancak onlardan da bir ricam var. Bu yolları gelişi güzel kazdırmasınlar. Eğer bir çalışma yapacaksalar onu da Özel İdaremizin koordinasyonunda yapsınlar. Bu şekilde yolumuzu korumuş oluruz. Ve bu yol 5-6 yıl boyunca tamire ihtiyaç olmadan hizmet verir. Yapılan asfaltımız sahil yolunda yapılan asfalt ile aynı kalitede. Bu yatırımların maliyeti yüksek, o yüzden korumak vatandaşlarımıza düşüyor.
     Yolun tamamlanmasındaki katkılarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktara teşekkür eden Vali Kızılcık, Gümüşhane il sınırında kalan yolunda yapımı için gerekli girişimlerin çalışmalarının da yapılmakta olduğunu ifade ederek, Gümüşhane sınırlarında kalan yol ile ilgili Gümüşhane Valiliği ve Özel İdaresi ile görüşmeleri devam ettiriyoruz. Zaten Doğu Karadeniz Turizm Mastır Planı temel amacı yaylalar arasında bağlantıyı sağlayabilmektir. Bu sayede Gümüşhane Valiliği ile ortaklaşa çalışma yürütüyoruz. Biz kendi tarafımızı tamamladıktan sonra kalan tarafı da bu proje sayesinde gerçekleştirmiş olacağız diye konuştu.
     Vali Kızılcık, yol güzergahında bulunan tarihi köprülerin de restorasyonunun tamamlandığını belirterek, Biz geçmişimiz ve tarihi mirasımız ile bir bütünüz. O köprüler bize ecdadımızın yadigarı. Bu tür eserlere gözümüz gibi bakmalıyız ve geleceğe en güzel şekilde aktarmalıyız dedi.
     Vali Kızılcık, daha sonra yolda çalışan işçiler ve köy halkıyla sohbet etti.
     Arsin-Yanbolu-Santa Grup yolunun uzunluğu 47 kilometre olup, 22 kilometresi Karayolları, 13 kilometresi Trabzon İl Özel İdaresi ve 12 kilometresi Gümüşhane İl Özel İdaresi ağında bulunuyor.
    
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER