Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru

Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru -Yarın başkanlığa adaylığını açıklayacak olan Muharrem Usta, TSYD Trabzon Şubesini ziyaret etti -Usta: "Trabzonsporda devrime ihtiyaç var. Devrim de büyük kulüp yapma yolculuğudur"


TRABZON (A.A) - Trabzonsporda ay sonunda yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi başkanlığa adaylığını açıklayacağını bildiren Muharrem Usta, "Trabzonsporda devrime ihtiyaç var. Devrim de büyük kulüp yapma yolculuğudur" dedi.
     Türkiye Spor Yazarları Derneği Trabzon Şubesini (TSYD) ziyaret eden Usta, burada yaptığı konuşmada, Trabzonsporun olması gereken yere varamadığını, dünyadaki saygın spor kulüplerin organizasyonel yapısına, sürekli başarı elde edebilir bir konuma gelemediğini, ekonomik büyüklüğünü elde edemediğini öne sürdü.
     Trabzonsporun borcunun 230 milyon, gelirinin ise 75 milyon olduğunu dile getiren Usta, "Böyle bir kulüp, şirket, her şeyi hacizli, ipotek altında hisselerini satmış, yaprak kımıldamıyor. Feci durumda bir kulüp. Bu kader midir hep böyle mi gidecek- Onun için ben arkadaşlarıma diyorum ki biz buraya devrim yapmaya geldik" diye konuştu.
     Trabzonsporun büyük, kalıcı başarılara imza atması gerektiğini ifade eden Usta, şöyle devam etti:
     "Ben şuna talibim. Futbolcu mu gelecek, futbolcu mu gidecek, işte kulüp şikede aslanlar gibi mücadele mi edecek, sonuna kadar vereceğiz ama başka bir şey söylüyorum. Trabzonsporda devrime ihtiyaç var. Devrim de büyük kulüp yapma yolculuğudur. Biz 4 büyüklerden birisiyiz. 4 büyüklerden birisi olmayacaksın. Aslan gibi büyük kalıcı başarılara imza atan bir dünya kulübü olmak zorundayız. Trabzonspor, dünya kulübü olur mu, olur ama bu ekonomik ölçekle hiçbir şey olamazsın. 75 milyonluk bütçeyse bu işler olmaz. O nedenle Trabzonspor ne kadar büyükse taraftarı o kadar güçlüdür, lobileri o kadar güçlüdür. Lobileri sınırı aşar, UEFA çevresinde öyle lobilerin olur ki orada kıyamet kopar.
     Yurt dışı ayağında Trabzonsporun lobi gücünün ne kadar olduğunu hepimiz biliyoruz. Yok öyle bir şey. Benim şahsi lobi gücüm muhtemelen daha çoktur. Trabzonspor, böyle bir kulüp değildir. O nedenle ben buna soyundum. Beni kimse itemez. Ben itilip kalkılmaya gelecek bir adam değilim. Öyle bir başkan adayı değilim."
    
     -"Trabzonspor, tarih yazacak başarılara mahkumdur"-
    
     Trabzonsporda 2-3 yılda "şöyle başarı elde eder" diye bir yolculuğa çıkmadığını kaydeden Usta, "Trabzonspor, tarih yazacak büyük başarıya, kalıcı kulüp olmaya mahkumdur bu günlerde. Dip yaptık zaten. Bu ekonomik durumdan çıkılamaz. Yok gelirim var da 75 milyon gelirle bu yükün altından kimse kalkamaz. Trabzonspor bu kongrede iki sorudan birinin cevabını bulacak. Ya büyük kulüp olacak ya Diyarbakırsporun düştüğü duruma düşer. Bu kadar net söylüyorum. Bunu seçecek. Bunu de seçecek olan delegedir" dedi.
     Kulübün altyapısında sıkıntı yaşandığını anlatan Usta, "İki karpuz aynı anda taşınmaz m- İlla biz bir tanemi taşıyacağız. Yok mudur aslan gibi iki tane taşıyan. Trabzonspora biz Borussia Dortmunt, Bayern Münih, Ajaxın atyapısından dünya ölçeğinde ekip getirilirse üst yapıda da 5 senede başka bir yolculuğa çıksak. Türkiyeye örnek bir alt yapı organizasyonuyla bu kulübün gelirinin önemli kısmı buradan gelse. Dortmunt beceriyor da Trabzonspor beceremez mi-" diye konuştu.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzonsporda olağanüstü genel kurula doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER