Trafik Elektronik Denetleme Sistemi tanıtıldı

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi tanıtıldı


KONYA (A.A) - Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) bilgilendirme toplantısı Polisevinde yapıldı.
     İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Konyada trafik problemlerini çözmek için 4 yıldır çalıştıklarını belirtti.
     Trafik kazalarını en aza indirmek için Büyükşehir Belediyesi, Selçuk üniversitesi ve Emniyet birimlerinin uzmanlarından bir komisyon kurulduğunu kaydeden Namal, ölümlü trafik kazaları başta olmak üzere, birçok kazayı önleyecek sistemi tespit ettiklerini söyledi.
     Namal, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi dediğimiz TEDESi kurduk. Şimdi tamamen faaliyete geçti. Bu sistemin kurulmasında Valiliğimiz başta olmak üzere Selçuk Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Büyükşehir Belediyemiz destek oldu" dedi.
     Vali Aydın Nezih Doğan ise TEDESin önemli bir çalışma olduğunu, Konyanın güvenli olması için bu çalışmanın da önemli olduğunu söyledi.
     Doğan, şunları kaydetti:
     Bu konuda da başarılı çalışmalara imza atmış ve sürekli destek görmektedir, görmeye de devam edecektir. Bugün hizmete giren bu sistemin asıl amacı ceza kesmek değil, trafik kültürünün yerleşmesini sağlamaktır. Trafik kültürü yerleştiği zaman kazalar da kendiliğinden azalacaktır.
     Sistem hakkında bilgi veren Konya Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürü İbrahim Çelik, yaralamalı ve ölümlü kazaları azaltmak maksadıyla insansız kontrol sistemlerinin kurulduğunu dile getirdi.
     Çelik, Selçuk Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet birimlerinin uzmanlarından oluşan Trafik Kontrol Sistemleri İnceleme Araştırma Komisyonunun yapmış olduğu araştırma sonucunda Konyada yaşanan kazaların çoğunluğunun hız ihlali olması sebebiyle TEDESin kurulduğuna dikkati çekti.
     TEDES hız tespit projesinin trafikte denetleme faaliyetlerinde büyük kolaylıklar sağladığının altını çizen Çelik, TEDESin diğer cadde ve bölgelerde de kurulacağını bildirdi.
     Çelik, sistem hakkında şu bilgileri verdi:
     TEDES, uzun mesafede ortalama hız kontrolü yapabilen ve kalibrasyona ihtiyaç duymadan yüzde 100 doğru hız tespiti yapabilen bir sistem. Sistem, 5 megapiksel resim çekebilme ve yüksek okuma oranına sahip. Yüksek teknoloji sayesinde ayrıca haberleşme gideri yok. Güvenlik güçlerinin araştırma ve soruşturma kaynağı olarak büyük imkanlar sunacak olan TEDES, şehircilik, çevre ve akademik çalışmalar içinde veri kaynağı olacaktır.
     Kazaların yoğun olduğu İstanbul yolu, Beyşehir çevre yolu ve Adana çevre yolu başta olmak üzere 10 bölgeye kurulan sistemle kazaların azaltılması ve trafik denetiminin daha kolay yapılması amaçlanıyor.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Trafik Elektronik Denetleme Sistemi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER