Trafik Haftası

Trafik Haftası -Yılın şoförü seçilen 42 yıllık sürücü plaketle ödüllendirildi


BURSA (A.A) - Karacabeyde yılın şoförü seçilen Muhittin Süzen, plaketle ödüllendirildi.
     Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı M. Ali Gürkan, Trafik Haftası dolasıyla düzenlenen törende, trafik kazalarının, dünyadaki ölüm sebepleri arasında 8. sırada olduğunu söyledi.
     Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 240 bin kişinin kazalarda hayatını kaybettiğini, Türkiyede ise bu rakamın, 4 bin civarında olduğunu belirten Gürkan, bu anlamda Türkiyenin gelişmiş ülkelerin gerisinde yer aldığını ifade etti.
     Trafik kazaları neticesinde her yıl geride binlerce ölü, on binlerce yaralı ve özürlü insan, bir o kadar da dul ve yetimin kaldığını dile getiren Gürkan, herkesi trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı.
     Daha sonra yılın şoförü seçilen 42 yıllık sürücü Muhittin Süzen ile onur ödülüne layık görülen Ayhan Kaya, plaketle ödüllendirildi.
     Trafiğin düzenlenmesi ve denetlenmesi çalışmalarında yılın trafik görevlisi seçilen zabıta trafik şefi Adnan Kılıç, jandarma trafik tim komutanı Başçavuş Elvan Eroğlu, trafik tescil ve denetleme büro amirliği görevlisi polis memuru Hüseyin Karakaş ile jandarma komutanlığı trafik timi görevlisi Uzman Jandarma Aydın Güllüye de plaket verildi.
     Bu arada okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini aldı.
    
     Muhabir: Ayhan Fidan / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Zafer Akpınar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER