TŞOF Başkanı Apaydın:

TŞOF Başkanı Apaydın: -Ramazan ayında sürücüler birbirine toleranslı ve saygılı olmalı -İftara yetişmek için acele edip, trafik güvenliğini tehlikeye düşürmeyin


ANKARA (A.A) - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri Ramazan ayında birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına harfiyen uymaları konusunda uyardı.
     Apaydın, yazılı açıklamasında, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla tatil dönüşlerinin hızlanacağını ifade etti. Ramazan ayında kan şekerinin düşmesi, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması, dikkat dağılması konusunda sürücülerin her zamankinden daha dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmaları gerektiğini belirten Apaydın, Hoşgörü ayı olan Ramazan ayında sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalı. Aksi halde can yakan kazaların olması kaçınılmaz görüşünü dile getirdi.
    
     -Uykusuz olarak araç kullanmayın-
    
     TŞOF Başkanı, Ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla tatilden erken dönecek vatandaşlara aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun olarak araç kullanmamaları önerisinde bulundu.
     Ölümlü kaza oranının düştüğünü ancak kazalarda günde ortalama 14-15 vatandaşın hayatını kaybettiğini, tatil dönemlerinde bu sayının iki katına kadar çıkabildiğini belirten Apaydın, açıklamasında şunları kaydetti:
     Bu kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız. Öğle vakitlerinde sıcaktan eriyen asfalta dikkat edin. Mecbur kalmadıkça öğlen sıcağında yola çıkmayın. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber TŞOF Başkanı Apaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER