TTKdaki metan gazından etkilenme

TTKdaki metan gazından etkilenme -Türk-İş Genel Mali Sekreteri Atalay: Sorumlular kimse devletin hakiminin, savcısının önüne çıkarılması gerekiyor


KOCAELİ (A.A) - Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ergün Atalay, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki metan gazı püskürmesi sonucu yaşanan iş kazasıyla ilgili, Sorumlular kimse devletin hakiminin, savcısının önüne çıkarılması gerekiyor dedi.
     Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçi sayısının Türkiyede her geçen gün arttığına dikkati çekerek, ülke genelinde kamuda çalışan işçi sayısının yaklaşık 5 katının taşeron işçisi olduğunu kaydetti.
     Türkiyenin en önemli sorunlarından birinin kayıt dışılık olduğunu anlatan Atalay, bunun en çarpıcı örneklerinden birinin taşeron işçiliği olduğunu söyledi.
     Atalay, Türkiyede taşeron işçiliğin dayanılmaz noktalara geldiğini savunarak, Taşeronlaşmanın Türkiyeye kattığı hiçbir şey yok. Zonguldakta 8 kardeşimizin yaşamını yitirmesinin sebeplerinden bir tanesi de taşeronlaşmadır. Taşeronlaşma felaket getirmeye devam ediyor. Burada büyük bir ihmalin olduğu gözüküyor. Yeterince denetimin yapılmadığı yönünde bilgiler var. İnsan hayatı paradan çok daha önemli. AK Parti bu ülkede önemli yasalar çıkartıyor. Kayıt dışıyla ilgili bir çare bulmak mecburiyetindeler şeklinde konuştu.
    
     -Sorumlular yargı karşısına çıksın
    
     Türk-İş olarak Kozluda meydana gelen olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Atalay, kamu kurumlarının, hizmet sözleşmelerinde denetim görevlerini ihmal etmemeleri gerektiğine dikkati çekti.
     Atalay, Kozludaki maden ocağında meydana gelen can kayıplarına neden olanlardan hesap sorulması gerektiğine vurgu yaparak, Sorumlular kimse devletin hakiminin, savcısının önüne çıkarılması gerekiyor. Özellikle bu ölümlerin son bulması en büyük arzumuz, talebimiz. Türk-İş olarak Kozluda yaptığımız çalışmalara yetkililerin kulak vermesi, bizim için en önemli olaylardan bir tanesi diye konuştu.
     İş kazaların olduğu yerlerin yüzde 90ının sendikaları bulunmadığına dikkati çeken Atalay, sendikaların olduğu iş yerlerinin büyük bölümünde işçi sağlığı-iş güvenliği kurallarına uyulduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber TTKdaki metan gazından etkilenme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER