10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü -AK Parti Sivas Milletvekili Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, AK Parti İl Başkanı Kuru, STSO Başkanı Yıldırım, SGC Başkanı Ünsal ve BİK Şube Müdürü Yüksel kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal ile Basın İlan Kurumu (BİK) Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel, kutlama mesajı yayımladı.
     Milletvekili Bilgin, mesajında, basını güçlü olan ülkelerde demokrasinin daha da geliştiğini belirtti.
     Basındaki çok sesliliğin, demokratik ve çağdaş ülke olma yolundaki en önemli adımlardan biri olduğunu ifade eden Bilgin, Demokrasinin gelişmesi, insan hak ve özgürlüklerinin benimsenmesinde ise basının oynadığı rol göz ardı edilemez. Yerel yönetim ve merkezi yönetimle milletimiz arasında çok önemli bir köprü görevi gören basın, katılımcı ve çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biridir ifadelerini kullandı.
     Bilgin, halkın gözü, kulağı olan ve halk adına denetleme görevini de üstlenen basın çalışanlarının, çalışma koşullarının mutlaka yeniden gözden geçirilmesi ve yerelde de yerel basının daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, güçlü bir yerel basının, Sivasın gelişimine olumlu katkı sağlayacağını aktardı. Bilgin, şunları kaydetti:
     Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün de dile getirdiği gibi gördüğünü, düşündüğünü ve bildiğini samimiyetle yazandır gazeteci. Mesleğini zor şartlar altında, gece gündüz demeden icra eden kıymetli basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü canı gönülden kutlar, ilimize ve ülkemize verdikleri hizmetlerden ötürü ayrıca teşekkür eder selam ve saygılarımı sunarım.
     Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de mesajında, teknolojiyle gazetecilerin öneminin daha da arttığını, gazetecilerin karşılaştığı bir çok zorluğa rağmen görevlerini özveriyle yerine getirdiklerini aktardı.
     Gazeteciliğin çağın en dinamik mesleklerinden olduğunu ifade eden Ürgüp, şöyle devam etti:
     Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle, Sivasta faaliyette bulunan, yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajans temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.
     AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru da Gazeteciler bir çok zorluğa göğüs gererek gecesini, gündüzüne katıp, yaz-kış, sıcak-soğuk, tehlikeli demeden canla başla çalışarak yazdıkları haberlerle kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlayarak toplumu bilgilendirme görevlerini yerine getirmektedir. Bu nedenle gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir ifadelerini kullandı.
     STSO Başkanı Osman Yıldırım ise gazetecilerin kamuoyunu dünyayla buluşturduğunu belirtti. Yıldırım, basının özgür ve yansız olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından söz edilemeyeceğini vurgulayarak, toplumun çıkarlarını gözeten ve özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunan basının bir güç olarak özgür ve yansız konumunun her koşulda korunması gerektiğini kaydetti.
     Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal da Gazeteciler zor şartlar altında ve sorumluluk duygusu içerisinde, bir taraftan gelişen olaylar karşısında toplumu bilgilendirirken bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler değerlendirmesinde bulundu.
     Gazeteciliğin fedakarlık isteyen, zahmetli bir görev olduğunu anlatan Ünsal, basın mensuplarının haklarının korunması, çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi için tüm çalışmaların biran önce yapılması gerektiğini, hak ve özgürlüklerin evrensel standartlara kavuşmasının medyaya daha da güç kazandıracağını bildirdi.
     BİK Sivas Şube Müdürü Mustafa Yüksel de mesajında, gazetecilerin hayatın her aşamasında zorluklara göğüs gererek kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiklerini belirterek, özel günlerinde bile bu görevlerini yapmaktan imtina etmediklerini ifade etti.
     Hızla gelişen teknoloji ve iletişim araçlarına karşın her geçen gün gazeteciliğin yükünün ciddi ağırlaştığını aktaran Yüksel, gazetecinin sahip olduğu gücü yönetenlere değil, yönetilenlere hizmet için kullandığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik- Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER