TTSOdan 112 Acil Servise destek

TTSOdan 112 Acil Servise destek


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis istasyonlarındaki ambulansların yenilenerek donanımlarının artırılması ve yeni ambulansların alınması kapsamındaki kampanyaya destek verdi.
     Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, Müdür Yardımcısı Yunus Kadir Eyüpoğlu, 112 Şube Müdürü Serdar Küçük ve Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz ile TTSO Başkanı Hacısalihoğlunu ziyaret ederek 112 Acil Servis istasyonlarının iyileştirilmesi konusunda işbirliği konusunu görüştü.
     Sağlık müdürlüklerinin yeni yapılanmasıyla en önemli hizmet biriminin 112 Acil Servis istasyonları olduğunu ifade eden Süleyman, Sağlık Bakanlığının çalışmaları sonucu acil sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için il bazında kampanya başlatılmasının uygun görüldüğünü söyledi.
     Halen 21 istasyondan hizmet veren acil servis ambulanslarının yanı sıra ambulans helikopterinin de olduğunu belirten Süleyman, "21 istasyondaki ambulans filomuzu yenileyerek bu alandaki hizmeti daha üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. Ayrıca 21 acil servis istasyonumuza 6 istasyon daha eklemeyi hedefledik" dedi.
     Hacısalihoğlu ise bütün çalışmaların Trabzon halkı için yürütüldüğünü kaydederek, oda olarak hassas bir konu olan 112 acil sağlık hizmetleri konusunda gereken desteği vereceklerini bildirdi.
     Geçen yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Kemik İliği Nakli Merkezinin yapımını üstlendiklerini ve tamamladıklarını anlatan Hacısalihoğlu, "Şehrimizdeki ambulansların gerek donanımlarının artırılması gerekse sayılarının çoğaltılması konusunda elimizden ne geliyorsa yapalım. Çünkü bu sağlık hizmeti insan yaşamında çok önemli, bir saniye dahi hayat kurtarıyor" diye konuştu.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber TTSOdan 112 Acil Servise destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER