TTSO Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı

TTSO Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.
     Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy başkanlığında, TTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen Aralık ayı meclis toplantısına yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yaptığı konuşmada, yeni bir yıla girildiğini, bu yeni yılla ilgili değerlendirmelerin de 2012 yılından hareketle yapıldığını belirtti.
     Hacısalihoğlu, 2013 yılında temkinli olunması gerektiğini ifade ederek, Özel sektör olarak kamunun aldığı kararları dikkat almalıyız ancak bu tabloda üzerimize düşeni de yapmalıyız. Öne çıkan sektörleri dikkate alarak yatırım yapabiliriz. Bölgemizde enerji sektörü öne çıkıyor, bunun yanında ihracat odaklı yatırımlar, teknolojik ürünler ve inovasyon, e-ticaret ve gıda sektörü gündemde olacaktır dedi.
     Hacısalihoğlu, 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasasının yıl sonunda sona ereceğini anımsatarak, Bizler bu teşvikin uzatılması için teşvik kapsamındaki 49 il birlikte çalışmalar yaptık. Ancak bakanlıklardan gelen yazılar maalesef olumsuz oldu. Ya biz bu yasayı anlamıyoruz ya da bu yazıları yazanlar anlamıyorlar. Yeni teşvik bizim beklentilerimizi karşılamıyor. Ancak önemli olan Sayın Başbakanımızın kararıdır, son sözüdür. Bu anlamda ümidimizi kaybetmedik diye konuştu.
     Yönetim Kurulu Üyesi Sayman Adnan Sağlam ise 2012 yıl sonunda 4 milyon 500 bin lira olması beklenen bütçede artışa gittiklerini ve 2013 yılı bütçesini 5 milyon 408 bin lira olarak belirlediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber TTSO Aralık ayı meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER