TÜ İlahiyat Fakültesi açılış töreni

TÜ İlahiyat Fakültesi açılış töreni -Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: -"Edirne, tarihi geçmişinden aldığı medeniyet zenginliklerini tarihi geleceğe taşıyacak noktaları kurmaya başladı" -Kalkınma Bakanı Yılmaz: -"İlahiyat fakültemiz


EDİRNE (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne, tarihi geçmişinden aldığı medeniyet zenginliklerini tarihi geleceğe taşıyacak noktaları kurmaya başladı dedi.
     Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi (TÜ) İlahiyat Fakültesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, böyle hayırlı bir hizmetin açılışında vatandaşlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
     Edirnenin bir medeniyetin merkezi olduğunu, 92 yıl Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yaptığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:
     "Bu medeniyetin temelinde sevgi, hoşgörü ve barış var. Bugün dünyaya baktığınızda en çok ihtiyaç olan kelimeler burada gizli. Hak, adalet, barış ve daha çok huzur. Edirne, tarihi geçmişinden aldığı medeniyet zenginliklerini tarihi geleceğe taşıyacak noktaları kurmaya başladı. Özellikle TÜnün sağlık ve eğitim alanında üzerine düşen görevi, tarihi geleceğe taşıyacak şekilde yapacağına inanıyorum. İlahiyat Fakültesi de bu anlamda önemli bir sorumluluk ve görev üstlenecektir. Edirneliler de geleceğe daha çok umutla ve güvenle bakan, tarihi gelecekte sorumluklarını üstlenmiş ve yerine getirebilmiş olmanın onurunu yaşayacaktır."
     Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da TÜnün değişik alanlarda yaptığı hizmetleri, ilahiyat alanında da en güzel şekilde gerçekleştireceğini belirtti.
     İnsanoğlunun kalbinin ve iç dünyasının muhteşem olduğunu ifade eden Yılmaz, "İlahiyat fakültemizin iç mimarimize, gönlümüze şifa olacak şekilde ilmi çalışmalara vesile olmasını diliyorum. Buradan yetişecek insanların da kalplerin mimarı olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
     Açılışın ardından Müezzinoğlu ve Yılmaz, Hıdırlık Tabyası ve Sağlık Müzesini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Hakan Şahin - Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber TÜ İlahiyat Fakültesi açılış töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER