TÜBİTAKa en fazla proje Batmandan

TÜBİTAKa en fazla proje Batmandan gönderildi


BATMAN (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumunca (TÜBİTAK) orta öğretim öğrencileri arası proje yarışmalarının finalistlerinde sergilenmeye değer görülen projeler arasında 18 proje ile Batmanın birinci sırada olduğu bildirildi.
     Valilikten yapılan açıklamada, Batmanın her yıl hazırladığı projelerle adını duyurduğu hatırlatıldı. Batman Fen Lisesi başta olmak üzere kentteki resmi ve özel okulların TÜBİTAKın Van Bölge Yarışmasına başvuruda bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelerde yer verildi:
     Fizik, kimya, matematik, biyoloji, bilgisayar ve sosyoloji alanlarında katılımın sağlandığı bölge finallerinde Batmanın 18 projesi sergilenmeye değer bulundu. Van Bölge Yarışmasında sergilenecek toplam 75 projenin illere göre dağılımında ise Batman 18, Muş 3, Siirt 14, Bitlis 4, Hakkari 3, Van 16, Şırnak 4, Ağrı 3 olarak belirlendi. Jüri heyeti tarafından sergilenmeye, yarışmaya değer bulunan projeler 25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi sergi salonunda sergilenecek.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber TÜBİTAKa en fazla proje Batmandan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER