TÜBİTAKtan akademisyenlere proje çağrısı

TÜBİTAKtan akademisyenlere proje çağrısı


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Biriminin organizasyonuyla Araştırma Altyapı Olanakları Bilgilendirme Semineri yapıldı.
     SÜ İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Başhekimlik Toplantı Salonunda gerçekleşen seminerde yaptığı konuşmada, üniversitelerin, sanayi ve kamu kuruluşlarında yürütülen araştırmalar ve çalışmalar için modern cihazların yer aldığı bir bilimsel araştırma, analiz ve eğitim merkezi oluşturduklarını söyledi.
     Merkezi 2009 yılında DPT tarafından desteklenen Ar-Ge projesi finansı ile kurduklarını aktaran Ersöz, merkez bünyesinde İleri Teknolojik Malzemeler, Biyoteknoloji, Mekatronik ve Ölçme-Analiz Birimleri olmak üzere 4 araştırma ve uygulama birimi kurduklarını dile getirdi.
     Merkezde araştırma-geliştirme ve ölçme-analiz desteği sağlamanın yanı sıra cihazlarla ilgili uygulamalı eğitim kursları düzenlediklerini belirten Ersöz şunları kaydetti:
     Ulusal sağlık teknolojilerinin yenilikçi ve rekabetçi yönünün geliştirilmesi amacıyla, TÜBİTAK tarafından 1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında Tanı, Tedavi ve Destek Amaçlı Yenilikçi Tıbbi Cihazlar (TC0101) başlıklı önemli bir çağrı programı başlatıldı. TÜBİTAK ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenecek çağrı programındaki proje önerilerinin hem katma değeri yüksek, yaratıcı ve yenilikçi olması hem de sağlık alanında uygulama projelerine temel teşkil edecek teknolojik ürün üretmeye yönelik olması hedefleniyor.
     SÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerini çağrı programına davet eden Ersöz, çağrının birinci aşama son başvuru tarihinin 7 Aralık olarak belirlendiğini, bu alanda çalışmak isteyen akademisyenlere her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber TÜBİTAKtan akademisyenlere proje çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER