TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dinçer:

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dinçer: -Türkiyenin ekonomisi ile ilgili sözlerim maniple edilip, başka yönlere çekilmiştir


ISPARTA (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Başkan Vekili Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Türkiyenin ekonomisi ile ilgili sözlerim maniple edilip, başka yönlere çekilmiştir dedi.
     Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında Türkiyenin enerji alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerinin yer aldığını belirtti.
     Dinçer, açıklamasında şunları kaydetti:
     Enerji alanındaki uzmanlığım çerçevesinde yaptığım uzun bir konuşmadan cımbızla çekilerek alınan balon ekonomisi tabiri yazılı basında kasten kullanılmış, konuşmamın ana temalarından birisi ekonomiymiş gibi yansıtılmıştır. Enerji alanındaki uzmanlığım çerçevesinde yaptığım kişisel değerlendirmede, Türkiyenin hızlı bir ekonomik büyüme hızına sahip olduğu ve bu büyümenin sürdürülebilir olması için benzer bir şekilde teknolojik gelişmelerle desteklemesinin gerektiği, bu çerçevede de bütün kurumların birlikte çalışarak üzerine düşenleri yerine getirmesi gerektiğidir. Ayrıca çeşitli yayın organlarında Türkiye ekonomisi üzerinden kurumsal kimlik ile yapılan ekonomik değerlendirme kapsamında dile getirilmiştir. Yukarıda belirtilen nedenlerle, söz konusu beyanların enerji alanında akademik beyanlar olduğu, hiçbir surette ekonomik açısından değerlendirme içermemektedir. Söz konusu haberlerde kurumum zan altında bırakılmak istenmektedir. Türkiyenin ekonomisi ile ilgili sözlerim maniple edilip, başka yönlere çekilmiştir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Dinçer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER