TÜBİTAK

TÜBİTAK-TEYDEB Kayserili İş Adamlarıyla Buluştu


KAYSERİ (A.A) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şubesi önderliğinde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB), Kayseride sanayici ve iş adamları ile buluştu.
     MÜSİAD Kayseri Şubesi Toplantı Salonunda yapılan etkinliğe TEYDEB Başkan Yardımcısı Dursun Çiçek, Bilimsel Programlar Uzmanı Pınar Aker, Uzman Elif Özdemir ve iş adamları katıldı.
     TEYDEB Başkan Yardımcısı Dursun Çiçek, Bilimsel Programlar Uzmanı Pınar Aker ve Uzman Elif Özdemir iş adamları ve sanayicilere Ar-Ge destekleri hakkında bilgi verdi.
     Çiçek, iş adamlarına ve KOBİlere verdikleri destekleri açıklayarak Son beş yılda 300 projeye karşılıksız destek sağladık dedi.
     Dursun Çiçek ise Kayserinin başvuru sıralamasında 8.ci sırada olduğunu söyleyerek bunun Kayseri gibi ticaretle özdeşleşmiş bir şehre yakışmadığını ifade etti.
     Çiçek, Beni proje destek başvuru konusunda Gaziantep ve Kayseri şaşırttı. Çok az başvuru var diye konuştu.
     Bilimsel Programlar Uzmanı Pınar Aker ise TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge destekleme programı, TÜBİTAK Proje Pazarları destekleme programı, TÜBİTAK Üniversite-Sanayi işbirliği destek programı ve bunun gibi bir çok alanda projeye destek verdiklerini söyledi.
     Kayserinin 1995-2011 yılları arasında 10,37 milyon liralık bir proje desteği aldığını söyleyen Çiçek, bu desteğin sadece bir işadamı tarafından bile alınabileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Mesut İnce/Hamza Özdemir
     Yayıncı: İsmail İçer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER