TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz:

TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz: -Benzini pahalı kılan 8-10 kuruşluk zam değil, vergidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Benzini pahalı kılan 8-10 kuruşluk zamlar değil, vergidir dedi.
     Yılmaz ve bazı tüketici derneklerinin üyeleri, benzin zammına karşı Eskişehir Sağlık Müdürlüğü önünde araçlara siyah kurdele takarak tepkilerini gösterdi.
     Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, dünyanın en pahalı benzinini kullanan ve 1 litre benzine en yüksek vergi ödeyen ülkenin, Türkiye olduğunu iddia etti.
     2013 yılında 1 litre benzine, 18 kuruşluk zam yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Yetkililer, zamlara gerekçe olarak ham petrol fiyatlarında yaşanan değişiklik ve kur farkını göstermektedir. Oysa bu gerekçe tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. Benzini pahalı kılan 8-10 kuruşluk zam değil, vergidir. Bu fiyat artışının nedeni verginin vergisi uygulamasıdır. Bu zamlar ise bardağı taşıran son damlalardır. Benzini pahalı kılan ikinci neden, hükümetin uyguladığı yanlış politikalardır. Bu politikalar sonucu tüketici, benzine ağır faturalar ödemektedir. Türkiyede 16 milyon 500 bin motorlu araç bulunuyor. 1 litre benzi 4.85 liraya satılmaktadır. Bunun üçte ikisi vergi olduğuna göre devlet, 1 litre benzinden 50 milyon liranın üzerinde vergi almaktadır.
     Konuşmanın ardından Yılmaz ve beraberindekiler, akaryakıta yapılan zamları temsil eden balonları serbest bıraktı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER