TÜGİAD heyeti Mardinde

TÜGİAD heyeti Mardinde -Derneğin yönetim kurulu üyeleri Girişimcilik Teşvik Paketini açıklamak üzere Mardine geldi -Vali Ayvaz: Yaklaşık 180 sanayici yatırım yapmak için sırada bekliyor -TÜGİAD Başkanı Yücelen:


MARDİN (A.A) - Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları Girişimcilik Teşvik Paketini açıklamak üzere Mardine geldi.
     TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Mardin Valisi Turhan Ayvazı ziyaret etti.
     Ayvaz ile makamında görüşen heyet adına bir açıklama yapan Yücelen, dernek olarak hazırladıkları Girişimcilik Teşvik Paketini Midyat ilçesinde açıklayacaklarını bu nedenle kenti ziyaret ettiklerini söyledi.
     Türkiyenin gelişmesi amacıyla hazırladıkları girişimcilik yasa tasarısını açıkladıktan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunmak istediklerini ifade eden Yücelen, Daha sonra bu paketi TBMMde grubu olan partilere sunmak istiyoruz. Bu vesile ile de Mardini görme imkanı bulduk. Hükümetin son zamanlardaki ekonomik uygulamaları önemli. Bazı bakanlarımız sağ olsunlar bir iş adamı gibi birçok ülkede çalışıyor, Afrika demeden, Asya demden koşturuyorlar. Bu bizim için çok önemli ve çok değerli dedi.
     Yücelen, derneğin 21-45 yaş arası 840 asil üyesi bulunduğunu, geriye kalanların ise 45 yaş üstü olduğu için onursal üye statüsüne sahip olduğunu ifade ederek, 50 milyar dolar ticaret hacmi olan, 60ı aşkın sektör ile temsil edilen bir dernek olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
     Vali Ayvaz ise, Mardinin geleceği parlak bir şehir olduğunu belirterek, Sadece turizm alanında değil, meşhur Mezopotamya ovasının sulanmasıyla da senede birkaç ürün alabilecek kapasiteye sahibiz. Yaklaşık 180 sanayici yatırım yapmak için sırada bekliyor. Suriye ve Iraktaki savaşlar bitince, Mardin Ortadoğu ve Doğu Asya İslam ülkelerinin bir kapısı, bir üssü olacak. Kısaca buraya genç iş adamı, yaşlı iş adamı, kim yatırım yaparsa kazanacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik-İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber TÜGİAD heyeti Mardinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER