Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar -Kılık kıyafet serbestliği, ailelerde ve toplumda huzursuzluğa, mutsuzluğa ve çeşitli dramların yaşanmasına neden olacaktır


ANKARA (A.A) - Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, kılık kıyafet serbestliğinin ailelerde ve toplumun genelinde huzursuzluğuna, mutsuzluğuna ve çeşitli dramlar yaşanmasına neden olacağını söyledi.
     Çakar, THD Genel Merkezinde ilköğretim okullarında ve liselerde geçerli olacak serbest kıyafet uygulamasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
     Söz konusu uygulamanın bir çok sorunu beraberinde getireceğini öne süren Çakar, Kılık kıyafet serbestliği, ailelerde ve toplumda huzursuzluğa, mutsuzluğa ve çeşitli dramların yaşanmasına neden olacaktır diye konuştu.
     Çakar, öğrencilerin daha güzel giyinme, çekici olma kaygılarının artacağını kaydetti. Kılık kıyafet serbestliğinin yoksul ve dar gelirli aileleri sıkıntıya sokacağını belirten Çakar, bu durumun aile içinde psikolojik gerilimlere ve çeşitli dramlara neden olacağını iddia etti.
     Kıyafet serbestliğinin öğrencilerde davranış bozukluklarına neden olacağını savunan Çakar, Öğrencilerin dikkatleri birbirlerinin kıyafetlerine yöneleceğinden derslere karşı ilgileri dağılacaktır ifadesini kullandı.
     Çakar, kıyafet serbestliği ile beraber, okullarda zengin-yoksul farklılıklarının ortaya çıkacağını öne sürerek, söz konusu durumun çocukların ve gençlerin ruhsal gelişimlerini örseleyeceğini ve eğitim ortamından koparacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Çakar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER