Tüketiciyi koruyan örgütler ve işlevleri

Tüketiciyi koruyan örgütler ve işlevleri


BALIKESİR (A.A) - Dursunbey Sağlık Grup Başkanı Hakkı Özçoban ve Dursunbey Mal Müdürü Muğdat Enterili, Dursunbey Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Keresteciler Derneği başkanları ile görüşerek Tüketiciyi koruyan örgütler ve işlevleri hakkında bilgi verdiler.
     İlk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Sincanlı ile görüşen Özçoban ve Enterili, tüketiciyi koruyan örgütlerin, tüketiciyi üreticilere karşı korumak ve haklarını tanzim edilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     4077 Sayılı Kanuna göre tüketici örgütlerinin üçe ayrıldığını vurgulayan Özçoban ve Enterili, şunları kaydetti:
     Bunlardan ilki Tüketici Konseyidir. Tüketicinin sorunlarının ihtiyaçlarını ve çıkarlarının korunmasını sağlamak, sorunların tüketici lehine çözümlenmesi için çaba harcayan kurumlardır. İkincisi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, ili ve ilçe merkezlerinde tüketicilerle satıcılar arasında çıkan uyumsuzlukları çözmek için kurulmuştur. Tüketici Mahkemeleri de tüketici ile üretici arasındaki uyuşmazlıkları çözen kurumlardır.
     Tüketicinin haklarını canlı ve önemli tutanın ise basın ve yayın organları olduğunu belirten Özçoban ve Enterili, Basın ve yayın, tüketiciyi malların gerçek fiyatları ile ilgili bilgi verir ve onun fazla para ödenmesini önler. Reklamlar aracılığıyla alışverişe çıkan haklarını izleyiciye aktarır dedi.
     Müdürler, daha sonra Keresteciler Derneği Başkanı Osman Bahçavan ile bir araya geldiler.
    
     Muhabir: Ramazan Atam
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Tüketiciyi koruyan örgütler ve işlevleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER