Tüm

Tüm-Bel-Sen üyeleri dayanışma yemeğinde bir araya geldi -Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -Artık işçi ile memur arasında ücret farkı yok


ANTALYA (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, belediyede işçi ile memur arasında ücret farkını ortadan kaldırdıklarını söyledi.
     Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasının (Tüm-Bel-Sen) Antalya Şubesince düzenlenen dayanışma yemeği, Minicity Canyon Restoranda gerçekleşti. Geceye Tüm-Bel-Sen üyesi belediye çalışanlarının yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Çam ile siyasi parti ve derneklerden temsilciler katıldı.
     Başkan Akaydın, gecede yaptığı konuşmada, yönetime geldiklerinde işçi ile memur arasında var olan uçurumu ortadan kaldırdıklarını söyledi. Akaydın, Memur sendikası bazı haklardan mahrumdu. Biz Tüm Bel-Sen ile el ele verdik ve etkisiz bir sendikal anlayıştan çıkarak memurları toplu iş sözleşmesi yapabilen bir sendika haline getirdik. Artık işçi ile memur arasında ücret farkı yok dedi.
     Taşeron işçilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Akaydın, taşeron işçilerin bazı sıkıntıları kaldığını, bu sıkıntıların kısa zamanda çözümünün mümkün olmadığını ifade ederek, Çünkü taşeronlaşma, hükümet tarafından korunan bir yapı. Maalesef bize bir süre daha bu sorunu yaşatacaklar diye konuştu.
     Türkiyede işçi sınıfının 50 yıllık mücadelesinin, darbelerle kesintiye uğratıldığını kaydeden Akaydın, Son 50 yılın siyasi manipülasyonlarının hepsi işçi sınıfı aleyhinedir. Darbelerin ve iktidarların işçi sınıfına bıraktığı yoksulluk, zulüm ve kandır. 21 Aralıktaki kıyameti atlattık. Ama bundan sonra asıl kıyameti işçi sınıfı yaratmalı diye konuştu.
     Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt ise Büyükşehir Yasasını eleştirerek, Bu yasa, belediye başkanlarının yetkilerini ellerinden alarak, onları kukla haline getiren bir yasadır. Bunu kabul etmiyoruz. Belediye başkanları halkın seçtiği kişilerdir dedi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER