Tuncelide proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısı

Tuncelide proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısı


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide Sanayi Tezleri ve Teknogirişim Hibe Destek Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İbrahim Erol, Tunceli Valiliği ve Tunceli Üniversitesi işbirliğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, küreselleşen dünyada ARGE çalışmalarına önem vermeyen ülkelerin gelişmiş ülke sınıfına giremediğini, bu nedenle üniversitelerde üretilen bilginin katma değere dönüştürülmesinin önemli olduğunu vurguladı.
     Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ ise Türkiyenin yüksek teknolojiye geçiş sürecinde olduğunu, bu geçiş sürecinde birinci ayağın üniversite, ikinci ayağın ise sermaye olduğunu ifade etti.
     Boztuğ, Toplumların kaderinin değişmesi ARGEye ve inovasyona bağlıdır. Üniversiteler bilgiyi üretir, sermaye de bunu teknolojiye dönüştürür. Yeniliğe açık olmazsak teknolojiye takılıp kalırız. Devletimize, milletimize, kendinize güvenin. Türkiye artık geriye gitmez. Yaratıcı düşüncenizi geliştirin dedi.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları Rıza Alagöz ile Mazlum Akgün, Teknogirişim-Sermaye ve Sanayi Tezleri konulu sunum yaptı.
     Toplantıya, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Eşref Yonsuz, kurum müdürleri, üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tuncelide proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER