Tuncelideki operasyon

Tuncelideki operasyon -Operasyonda sağ yakalanan 24 teröristten 23ü ile örgüte yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen kişi, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi -Örgüte 3 ay önce katıldığı belirtilen 17 yaşındaki bir bay


TUNCELİ (A.A) - Ovacık ilçesi kırsalındaki operasyonda sağ yakalanan 24 teröristten 23ü ile örgüte yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.
     Ovacık kırsalında güvenlik güçlerince 3 gün önce yapılan operasyonda Karagöl mevkisinde yakalanan yasa dışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 4ü kadın 24 terörist ile örgüte yardım ve yataklık yapan 1 kişinin, Ovacık Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi.
     23 terörist ile işbirlikçinin, Terörle Mücadele Kanununun 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekilliğine gönderildiği belirtildi. Teröristlerin jandarmada susma haklarını kullandığı ve kendilerine yöneltilen 17 sayfadan oluşan soruları yanıtlamadığı ifade edildi.
     Örgüte 3 ay önce katıldığı belirtilen 17 yaşındaki bayan teröristin ise Ovacık Cumhuriyet Savcılığında avukat nezaretinde ifadesinin alındığı, işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.
     Ovacık kırsalında Türk Silahlı Kuvvetlerince 16 Kasım Cuma günü yürütülen operasyonda, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına ateşle karşılık veren teröristlerden 1i ile örgüte yardım ve yataklık yapan kişi yakalanmış, 23 terörist ise mağaraya kaçarak ateşe devam etmişti. Açılan ateş sonucu bir uzman erbaş hafif yaralanmıştı. Elinde mağaralara karşı çok etkili silahlar bulunmasına rağmen, teröristlerin sağ ele geçirilmesini hedefleyen güvenlik güçleri, 24 saat süren ikna çabaları sonucu 23 teröristi sağ yakalamıştı.
     Operasyonda, 20si kaleşnikof 24 tüfek, 1 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemeleri ele geçirilmişti.
    
     Muhabir: Zeynel Abidin Çolak / Ahmet Ekici
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tuncelideki operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER