Tunceliye 2 yeni ambulans tahsis edildi

Tunceliye 2 yeni ambulans tahsis edildi -Kente 1 ambulans daha gönderileceği bildirildi


TUNCELİ (A.A) - Tunceliye 2 yeni ambulans tahsis edildiği bildirildi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun katılımıyla 1 Şubatta İstanbulda gerçekleştirilen törenin ardından, Sağlık Bakanlığının 486 araçlık yeni filosundan Tunceliye 2 ambulans gönderildiği belirtildi. Kara ambulansı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) aracı ve ambulans botlardan oluşan yeni filodan bir ambulansın daha Tunceliye gönderileceği kaydedildi.
     Tunceli Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gönderilen 2 ambulansla birlikte ambulans sayımız merkezde 7, il genelinde ise 25 oldu. Merkezde 2 tane de Mitsubishi Pajero ambulansımız var. Bunlardan birini kış koşullarından dolayı Ovacıka vermeyi düşünüyoruz. Diğerini ise müdürümüzün uygun gördüğü bir ilçeye yönlendirme planımız var. Yeni gelecek Pajero ise merkezde hizmet verecek diye konuştu.
     İl merkezinde 5 ambulansın rahatlıkla hizmet verebildiğini ifade eden Yılmaz, Herkes bizim için çok değerli. Herkes aynı hizmeti almayı hak ediyor. Bunun için ilçelerdeki eski ambulanslarımızın yerine elimizde bulunan daha yeni ambulanslarımızı vereceğiz. Pınarlara Acil Sağlık Hizmet İstasyonu açıldı. Oraya da bir ambulans vereceğiz dedi.
     Tunceli İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Orhan Yürük ise Sağlık Bakanlığı tarafından biri 4x4 2 ambulansın Tunceliye gönderildiğini belirterek, Bir ambulansın kullanım ömrü ortalama 15 yıldır. Bizde de 10 yıllık ambulanslar bulunuyordu. İlçelerimizdeki ambulanslarımız eskiydi. Biz de daha modern araçlarla hizmet vermek amacıyla Bakanlıktan ambulans talebinde bulunduk. 81 şehre gönderilmek üzere alınan 486 araçtan 2 ambulans da Tunceliye gönderildi diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceliye 2 yeni ambulans tahsis edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER