Tunceli Belediye Başkanı Şahin bilgilendirme toplantısı

Tunceli Belediye Başkanı Şahin bilgilendirme toplantısı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Tunceli Belediyesinin kısıtlı imkanlarına ve yıllardır birikmiş sorunlarına rağmen şehrin en önemli sorunlarını 4 yıl içinde çözdüklerini söyledi.
     Merkez Moğoltay Mahallesinde bir çay bahçesinde Mahalle Muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Edibe Şahin, 4 yılık belediyecilik çalışmalarında en önemli şiarlarının vatandaşlarla birlikte onların bilgileri dahilinde sorunları çözüp kalıcı hizmetler bırakmak olduğuna vurguladı.
     Tunceli Belediyesinin kısıtlı imkanlarına rağmen önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
     4 yıllık belediyecilik hizmetlerimizde merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Aktuluk köyünü ilimiz sınırları içine alarak 8. mahallemiz yaptık. Atatürk Mahallesinde yıllardır tamamlanamayan imar düzenlemesini yaparak yapılaşmanın önünü açtık. Akarsularımızı ve doğamızı kirleten atıkların arıtılması için yaklaşık 20 milyon liraya mal olan arıtma tesisini tamamlama noktasına getirdik ve kentin kanalizasyon şebekesini yüzde 80 oranında yeniledik. Bütün mahallelerimizde park ve açık alan spor alanları yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Mahallelerimizde 10 bin 648 metre içme suyu şebekesi, 4 bin 261 metre kanalizasyon şebekesi, 6 bin 309 metre asfalt yol, 5 bin 850 metre kaldırım, 2 bin 250 metre beton yol ve 6 bin 665 metre yeni yolu kendi imkanlarımızla yaptık.
     2013 yılında önemli çalışmalar yapacaklarını anlatan Şahin, Şehrimizin otogar, otopark, çok amaçlı salon, kültür merkezi ve pazar yeri gibi sorunları var. Bu sorunları çözmek için başlattığımız çalışmalar kapsamında, Moğoltay Mahallesinde şehirler arası otogar, çok amaçlı salon ve kültür merkezi, Atatürk Mahallesinde de modern bir sebze hali yapmak için çalışmalarımızı tamamlayarak proje ihalelerini yaptık. İnşallah bu üç projenin temellerini atacağız. Ancak otogar çok maliyetli bir proje olduğu için yap işlet devret modeliyle yapmayı planlıyoruz dedi.
     Tuncelinin en önemli sorunlarının başında gelen içme suyu sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını dile getiren Şahin, Şehrimize su sağlayan kaynaklar çok dağınık ve neredeyse 24 saat elektrikle çalışan motorlarla vatandaşlarımıza su veriyoruz. Bu sorunu kalıcı olarak çözmek için 75 kilometre uzaklıkta ki Ovacık ilçesinde Munzur Çayı gözelerinden su almak için Devlet Su İşleri ile görüşmelere başladık. Bu projemiz desteklenirse şehrimizin su sorunu ortadan kalkacak şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tunceli Belediye Başkanı Şahin bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER