Tunus heyetinden GTOya ziyaret

Tunus heyetinden GTOya ziyaret -Tunus Kalkınma ve Planlama Bakanlığı Bölgesel Kalkınma Genel Müdürü Lazaar: -Türk iş adamlarını Tunusta yatırım yapmaya bekliyoruz. Tunusta yabancılar için yatırım maliyetleri çok cazip -T


GAZİANTEP (A.A) - Tunus Kalkınma ve Planlama Bakanlığı Bölgesel Kalkınma Genel Müdürü Samir Lazaar, Türk iş adamlarını Tunusta yatırım yapmaya bekliyoruz. Tunusta yabancılar için yatırım maliyetleri çok cazip dedi.
     Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı modelini incelemek üzere Gaziantepe gelen Tunus Kalkınma ve Planlama Bakanlığından üst düzey yetkililer, GTOyu ziyaret etti.
     Ziyarette açıklamada bulunan Tunus Kalkınma ve Planlama Bakanlığı Bölgesel Kalkınma Genel Müdürü Lazaar, bölgeler arası çalışmalarda ilham almak için Gaziantepte bir takım temaslarda bulunduklarını belirtti.
     Tunusun 1915 yılından bu yana Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle serbest ticaret anlaşmasına sahip olduğunu aktaran Lazaar, şunları kaydetti:
     Türk iş adamlarını Tunusta yatırım yapmaya bekliyoruz. Tunusta yabancılar için yatırım maliyetleri çok cazip. Tunusun İslam ve Arap ülkeleri ile de anlaşmaları mevcut. Tunus, Türk iş adamlarının Afrikaya açılan kapısı olabilir. Yabancı yatırımcılar Avrupayı ve Afrikayı düşünerek Tunusu tercih ediyorlar.
     Kalkınma Bakanlığı Uluslararası Program ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Tekin de iki ülke arasındaki ticaret hakkında bilgi verdi.
     GTO Genel Sekreteri Halil Göçer ise Suriyede yaşanan olaylar nedeniyle bir süre önce durdurulan Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında GTO olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Tunus heyetinden GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER